Putyin atyuska úgy átrendezi majd nekünk Közép-Európát, hogy mindenki bekaphatja...?!

Barak László | 2022. február 1. - 19:29 | Vélemény

Igazuk van azoknak a külpolitikai és katonai kvázi szakértőknek, akik a szociális hálón hőbörgik csapatostul, hogy az oroszok, „sapkával agyonvernének bennünket, ha akarnának“. Értsd, Közép-Európa barbár hordáit...

Putyin atyuska úgy átrendezi majd nekünk Közép-Európát, hogy mindenki bekaphatja...?!
Fotó: TASR

Az a gond, hogy ennek a fogalmatlan süketelésnek ugyanannyi értelme van, mint annak, hogy mit gondol a világjárványról egy vírus- meg oltástagadó funkcionális analfabéta. Aki képtelen értelmezni azt, amit nagynehezen kibetűz, azaz elolvas.

Azokról van szó, akik kettőig sem képesek elszámolni. Ha nem így lenne, talán leesne nekik, hogy Szlovákia a többi közép-európai törpe nemzettel együtt azért igyekezett az Észak-atlanti Szövetség (NATO) tagállama lenni, nehogy eszébe jusson bármilyen agresszoroknak, például az oroszoknak sapkával nekikrontani...

Miről van szó konkrétan? Csak arról, hogy egyáltalán nem a katonailag tökéletesen képzetlen, akár barettsapkával agyonverhető szlovák vagy magyar gyámoltalan civilekből összerátott kóbor hordák képesek bennünket megvédeni. Azok az angol, francia, amerikai stb. NATO-hadosztályok viszont igen, amelyeket harcra képeztek ki. Méghozzá nem futballstadionok lelátóin buzizva, köpködők pultjai mellett, meg a palacsintasütés vagy körömlakkozás közben, hanem olyan helyeken, amilyenekkel vad thrillrekben sem szembesülhetett, aki képes fölfogni, hogy mit lát két kártyaparti vagy szappanopera között.

Még véletlenül sem szabad arra gondolni, hogy bármilyen korlátolt alak meggyőzhető bárminek az ellenkezőjéről, amit bárhol, bármikor gondolkodás nélkül kinyilatkoztat. Nyilván lehetetlen kijózanítani azokat, akik számára az orosz-ukrán konfliktusnak csupán akkora a tétje, mint egy futballmeccsnek. Akik csordában esnek neki az államfőnek, Zuzana Čaputovának: mert nő, mert szőke, kékszemű stb. És ami a lényeg, elutasítja az egyre fokozódó orosz kardcsörtetést Európa küszöbén az ukrán határnál... Méghozzá egyáltalán nem csak a saját nevében. Bizony azokéban is, akik csak azért nem tesznek semmit kockára a parttalan acsarkodásukkal, mert nem a gyilkos orosz autokráciában tengetik ingerszegény életüket. Ahol halál vagy börtön jár a visszapofázóknak, az olyan ellenzéki politikusoknak és az emberi méltóságért kiálló művészeknek, akik képesek és merészelnek ellenállni...!

Ennyit az eleve retardáltakról. Vannak viszont sajnos számosan olyan politikai csicskák, pártkatonák, akik igenis képesek kettőig számolni, vagyis nem síkhülyék. Ők azok, akik kizárólag azért utálják az Európai Uniót, az Észak-atlanti Szövetséget, a Nyugatot en bloc, és a tárgyilagos sajtót(!), mert tulajdonképpen ebből élnek átlagon felüli jólétben mamelukjaikkal együtt azok a tolvaj paprikajancsik, politikai sarlatánok, akiknek a szolgálatában állnak...

De van más is, hogy miért dögöljön meg a NATO meg Amerika „lehetőleg máma még”! Vannak jónéhányan, akik azt vallják, hirdetik, ha így lesz, azonmód beüt majd Európában az úgymond, „geopolitikai változás”...! Jó lesz megjegyezni, egyáltalán nincsenek kevesen, akik számára „a geopolitikai változás” nem mást, mint európai határrevíziót(!) jelent... Ne kerteljünk: Konkrétan arról szól a nagy álom, hogy miután eltakarodnak innét a jenkik, Putyin atyuska úgy átrendezi majd nekünk Közép-Európát, hogy mindenki bekaphatja...!

Most aztán el lehet töprengeni, kik jelentik Közép-Európa népeire a legkomolyabb veszélyt! A mindenhez is jobban értő síkhülyék, a sima tolvajok vagy a politika sarlatánjai.