Putyin ideológusa lányának felrobbantását egy orosz gerillaszervezet vállalta magára, hasonlókra készülnek!

2022. augusztus 22. - 08:04 | Külföld

Alexander Dugin lánya, Darja büszke volt rá, mikor apjával együtt felkerültek a nyugati szankciós listára. Szombaton apja autóját vezette, aki az utolsó pillanatban mondta vissza, hogy vele együtt utazzon. Az autó nem sokkal később felrobbant, majd kigyulladt.

Putyin ideológusa lányának felrobbantását egy orosz gerillaszervezet vállalta magára, hasonlókra készülnek!
Fotók: AP/TASR (Továbbiakért kattints!)

Darja Dugina 29 éves korára már elismert Kreml-párti propagandista újságíróvá nőtte ki magát, aki támogatta Ukrajna oroszok általi megszállását.

Apját, Alexander Dugint a Putyinra gyakorolt befolyása miatt gyakran nevezték Putyin Raszputyinjának, utalva a több mint száz évvel ezelőtt élt látnokra és gyógyítóra, aki II. Miklós cár mellett töltött be hasonló funkciót.

Dugina halála kapcsán azonnal felmerült, hogy a valódi célpont apja lehetett. Vasárnap este egy orosz rezsimellenes szervezet, az NRA (Nemzeti Köztársasági Hadsereg rövidítése) vállalta magára a merényletet, nyilatkozatukat egy volt orosz ellenzéki képviselő, Ilja Ponomarjov olvasta fel. Ő maga is megerősítette, hogy eredetileg mindkettejüket célba vették.

A merényletet követően a donyecki orosz szeparatisták azonnal Ukrajnát kezdték vádolni. Mihajlo Podolak, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szóvivője azonban elutasította, hogy Kijevnek bármi köze lenne mindehhez.

Az NRA azt is bejelentette, hogy az orosz rezsim képviselőit fogja célba venni a jövőben.

(SME)