Putyin szeretné szorosabbra fűzni a barátságot Kim Dzsong Unnal - levelezésbe is kezdtek ennek kapcsán

2022. augusztus 15. - 09:04 | Külföld

Putyin és az észak-koreai diktátor Kim Dzsong Un a napokban egy érdekes levelezésbe kezdtek, melynek témája, hogy országaik, hogyan tudnának még a jelenleginél is szorosabb kapcsolatot kialakítani.

Vlagyimir Putyin orosz elnök közölte Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel, hogy a két ország

„közös erőfeszítésekkel bővíteni fogja az átfogó és konstruktív kétoldalú kapcsolatokat”

– jelentette hétfőn a phenjani állami média.

Az orosz elnök azt is leszögezte, hogy a két ország szoros együttműködése hosszútávon is gyümölcsöző lenne, továbbá segítenék a Koreai-félsziget és az északkelet-ázsiai térség biztonságát és stabilitásának megerősítését.

A levélre később Kim Dzsong Un is válaszolt, azt írta, hogy a két ország közötti „stratégiai és taktikai együttműködés, támogatás és szolidaritás” azóta új szintre lépett az ellenséges katonai erők fenyegetéseinek és provokációinak meghiúsítására tett közös erőfeszítéseikben.

Észak-Korea júliusban független államként ismerte el a két, Oroszország által támogatott szakadár „népköztársaságot” Kelet-Ukrajnában, és kilátásba helyezték, hogy észak-koreai munkásokat küldenek a területekre, hogy segítsenek a terület újjáépítésében. Nemrég pedig arról írtunk, hogy az észak-koreai vezető még katonákat is küldene az oroszoknak, ám ezt nem ingyen tenné meg.


(Telex.hu)