Rablótámadás: a rendőrség ezt a férfit keresi – fegyver lehet nála!

2019. július 26. - 09:58 | Régió

A rendőrség felderített két rablótámadást, amelyek még tavaly történtek. Az ügyben egy 33 éves besztercebányai férfit gyanúsítottak meg, aki után körözést adtak ki.

Rablótámadás: a rendőrség ezt a férfit keresi – fegyver lehet nála!
Rendőrségi felvétel

Mária Faltániová rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint tavaly novemberben egy maszkos férfi hatolt be egy besztercebányai hentesüzletbe és pénzt követelt az eladónőtől. A szóvivő szerint az illető jól orientálódott az üzletben, tudta, hol találja a széfet. Miután nem tudta kinyitni a biztonsági szekrény elektronikus zárját, zsákmány nélkül távozott.

Még azelőtt júniusban a férfi bezárkózott egy besztercebányai játékterem női mosdójába. Amikor a pincér bekopogott hozzá, a férfi egy pisztollyal jött elő és arra kényszerítette a pincért, hogy menjenek a pénztárhoz. Az elkövető végül 1400 euróval lépett meg.

A rendőrségnek most sikerült felderítenie mindkét rablótámadást, amelyekkel kapcsolatban egy 33 éves férfit gyanúsított meg. A rendőrség a nyilvánosság segítségét kéri Peter Hazuch megtalálásában, aki jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik. Nem kizárt, hogy fegyver van nála.

A férfit rablással gyanúsították meg, amiért 7-től 12 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.

A férfi 185 centiméter magas, erősebb testalkatú, rövid barna haja és barna szeme van. Aki bármilyen információval rendelkezik az illetőről, az hívja a 158-as segélyhívót, jelentkezzen a legközelebbi rendőrkapitányságon vagy hagyjon üzenetet a besztercebányai rendőrség Facebook-oldalán.

TASR/para