Rábólintott a belügy Cséfalvayék új pártjára

A belügyminisztériuma hétfőn bejegyezte Tomáš Drucker volt egészségügy- és belügyminiszter Jó Választás (Dobrá voľba) nevű pártját. 

Rábólintott a belügy Cséfalvayék új pártjára
Fotó: tasr

A párt képviselői szeptember elején csaknem 30 ezer aláírást adtak le a belügyminisztérium iktatójában. Egy párt bejegyzéséhez minimum 10 000 aláírásra van szükség.

A Jó Választás csapatát gazdagítják Katarína Cséfalvayová és Martin Fedor parlamenti képviselők is. Drucker csapatához tartozik továbbá Lucia Kurilovská, a rendőrakadémia rektora, Anna Ghannamová volt újságíró és Miroslav Kočan, az Általános Egészségbiztosító (VšZP) volt igazgatója.

A Jó Választás prioritásai az erős családpolitika, a mindenki számára elérhető, igazságos egészségügy, a tisztességes idősgondozás, a kiszolgáltatott állampolgároknak nyújtott tisztességes ellátás, illetve a működő, tisztességes állam.

Drucker korábban kifogást emelt néhány magas beosztású smeres pártfunkcionárius személye ellen. A volt miniszter számára problémát jelentene, ha például Robert Fico bármilyen formában részt venne az ország irányításában. Ugyanakkor kiemelte, hogy egyelőre nem zárja ki az együttműködés lehetőségét sem a Smer-SD, sem Andrej Kiska pártjával.

Szlovákiában több mint 150 politikai párt és mozgalom van bejegyezve. A belügyi tárca honlapján szereplő információk szerint ezen felül több mint 20, alakulófélben lévő politikai formáció gyűjti az aláírásokat.

TASR