Rács mögé került az ismert alvilági figura és a korrupt nyomozó, aki egy drogbandát segített

2023. február 21. - 10:43 | Régió

Rács mögé került a pozsonyi alvilágban csak Jašterként ismert személy, valamint az a kerületi nyomozó, akit a Koloseum fedőnevű akció keretén belül vettek őrizetbe. Míg a Specializált Büntetőbíróság nem küldte őket vizsgálati fogságba, hétfőn a Legfelsőbb Bíróság az ellenkezőjéről döntött. Csupán a bűnszervezet fejének 78 éves édesanyja maradt szabadlábon – írja a noviny.sk.

Rács mögé került az ismert alvilági figura és a korrupt nyomozó, aki egy drogbandát segített
Illusztráció (Fotó: TASR)

A kommandósok a Koloseum fedőnevű akció keretén belül csaptak le a kábítószerrel foglalkozó bűnbandára. Összesen 13 személyt gyanúsítottak meg kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény elkövetésével.

A banda feje Miloslav Nikolov volt, akit a szerbiai Belgrádban vettek őrizetbe. A bizniszben részt vett a felesége, két gyerekük, valamint még 78 éves édesanyja is. Michal Šúrek ügyész szerint nagyban forgalmazták a kábítószert, a bűnszervezetet pedig egy pozsonyi nyomozó, Roman Fačkovec, illetve a pozsonyi alvilág ismert alakja, Michal Blažiček, alias Jašter is segítette.

A gyanú szerint az üzletelés úgy folyt, hogy a kliensek egy autó csomagtartójából kivették a kábítószert, a fizetséget pedig benne hagyták.

A párost, illetve Nikolov feleségét és édesanyját nem helyezte vizsgálati fogságba a Specializált Büntetőbíróság, a Legfelsőbb Bíróság viszont hétfőn más véleményen volt. Törölte az eredeti határozatot, és a 78 éves nőn kívül mindenkit vizsgálati fogságba helyezett. Az idős asszony csupán magas életkora és egészségügyi állapota miatt kapott kegyelmet.

A bíróság szerint nemcsak tanúvallomások, hanem számos bizonyíték, többek közt kamerafelvétel, lehallgatás is a bűnszervezet ellen szól. A gyanúsított nyomozó, Roman Fačkovec betegség miatt nem vett részt a tárgyaláson, időközben pedig már kérvényezte felmentését a rendőrség kötelékéből. A gyanú szerint ő pénzért információkat szivárogtatott ki a rendőrség köreiből.


(noviny.sk)