Rács mögé kerültek az SNS volt miniszterei – egyikük ellen körözést adtak ki

2018. november 19. - 22:09 | Belföld

Rács mögé került Marian Janušek és Igor Štefanov, az SNS volt miniszterei.

Rács mögé kerültek az SNS volt miniszterei – egyikük ellen körözést adtak ki
Igor Štefanov (Fotó: TASR)

A Legfelsőbb Bíróság Tanácsa múlt héten csütörtökön elítélte az SNS volt építésügyi és regionális fejlesztési miniszterét, Marian Janušeket és Igor Štefanovot a faliújságtender ügyében. Mivel utóbbi nem tartózkodott állandó lakhelyén, a rendőrség körözést adott ki ellene.

A rendőrség az esti órákban tájékoztatott a Facebook-oldalán, hogy már Štefanov is rács mögé került. Milan Cibík, a politikus ügyvédjének tájékoztatása szerint ügyfele egész idő alatt otthon volt, nem kerülte az igazságszolgáltatást, a körözésről megjelent híreket követően pedig értesítette a hatóságokat.

A bíróság bűnösnek mondta ki őket közbeszerzési eljárás és nyilvános árverés manipulálása, valamint hivatali hatáskörrel való visszaélés ügyében.

Az ítélethirdetésen egyik volt miniszter sem volt jelen. Ellenkező esetben az őrök közvetlenül a tárgyalóteremből kísérték volna őket a büntetés-végrehajtási intézetbe. A büntetést a legenyhébb fokozatú büntetés-végrehajtási intézetben kell letölteniük. Ezen kívül 30 000 euró pénzbírsággal is sújtották őket. Ha ezt nem fizetik ki, egy évvel nő a börtönbüntetésük ideje. A Legfelsőbb Bíróság csütörtökön szinte teljes egészében jóváhagyta a Bazini Specializált Büntetőbíróság tavalyi ítéletét, csupán Janušek büntetését csökkentette 12-ről 11 évre.

noviny.sk/para