Rács mögött marad a Pénzügyi Hatóság egykori igazgatója

2021. március 9. - 14:28 | Belföld

Továbbra is vizsgálati fogságban marad František Imrecze, a Pénzügyi Hatóság egykori igazgatója, valamint Peter Bödör vállalkozó.

Rács mögött marad a Pénzügyi Hatóság egykori igazgatója
Fotó: TASR

A Legfelsőbb Bíróság keddi határozata szerint a Vámszedő (Mýtnik) fedőnevű rendőrségi nyomozás további két gyanúsítottja is rács mögött marad - tájékoztatott Alexandra Važanová, a bíróság szóvivője.

A gyanúsítottak a bazini Specializált Büntetőbíróság február 1-ei ítélete ellen fellebbeztek, de a Legfelsőbb Bíróság nem tartotta megalapozottnak az indítványukat.

A NAKA a Vámszedő nevű akció keretében vette őrizetbe František Imreczét, a Pénzügyi Hatóság korábbi igazgatóját, mert a nyomozók szerint egy sokmilliós IT-tendert szőtt egy konkrét - Allexis nevű - cégre. A nevezett társaság hátterében áll Imrecze barátja, Michal Suchoba, illetve a Smerhez közelinek tartott oligarcha, Jozef Brhel, aki a háttérből mozgathatta az egész ügylet szálait. A rendelkezésre álló információk szerint az államnak 42 millió euró kára keletkezhetett az ügyletből, és az erről szóló szerződést titkosították.


TASR/para