Rács mögött marad Vadala testvére

Sebastiano V., aki ellen halálos fenyegetés és többszörös garázdaság ügyében indult büntetőeljárás, továbbra is rács mögött marad. Erről a Kassai Kerületi Bíróság döntött. 

Sebastiano V. Antonino V. olasz vállalkozó testvére, aki szintén Kelet-Szlovákiában él, és kábítószerrel összefüggő bűncselekmény ügyében folyik ellene büntetőeljárás Olaszországban. Jelenleg ő is rács mögött van. 

A rendőrség március 15-én fogta el Sebastianót Tőketerebesen (Trebišov), és a járási bíróság két nap múlva őrizetbe vette azzal az indokkal, hogy a személy elmenekülhet, elrejtőzhet, befolyásolhatja a tanúkat. A vádlott panaszt adott be a döntés ellen. A kerületi bíróság ítélőszéke április 13-án döntött a panaszról.

A kerületi bíróság teljes egészében törölte a járási bíróság ítéletét, amely ellen panasz érkezett. Nem azonosultak a bíró azon érveivel, melyek szerint az illető elmenekülhet, illetve befolyásolhatja a tanúkat. Erről Anna Pančurová, a Kassai Kerületi Bíróság szóvivője hétfőn tájékoztatott.

A döntés alapján azonban Sebastiano V. előzetes letartóztatásban marad. A döntést a kihallgatott tanúkra alapozzák.

Sebastiano V. ellen március 14-én indult eljárás. A vád szerint az illető 2017. szeptember 13-án és 14-én megtámadta Martin L. sértettet, akit először fojtogatott és halálosan megfenyegetett, majd másnap többször ököllel az arcába vágott, azzal, hogy hagyja békén a barátnőjét” – ezt régebben Milan Filičko, a Kassai Kerületi Ügyészség szóvivője közölte. Ha a vád bebizonyosodik, a vádlottat akár három év szabadságvesztésre is ítélhetik.


TASR/para