Radičová: A politikai kultúra egyik pillére az is, hogy tudni kell kiszállni

2015. szeptember 3. - 15:50 | Belföld

Iveta Radičová exkormányfő indokai, amiért távozott a politikából, nem változtak.

Radičová: A politikai kultúra egyik pillére az is, hogy tudni kell kiszállni
Iveta Radičová (Fotó: TASR)

Nemrégiben Igor Matovič beszélt arról, hogy szívesen látná Radičovát a jövő évi választásokon induló OĽaNO-NOVA koalíció listavezetőjeként. A volt miniszterelnök a TASR megkeresésére ennek kapcsán elmondta, hogy a politikai kultúra egyik pillére nemcsak az, hogy tudjuk mikor kell a szavazatokért harcolni, hanem az is, hogy tudjuk, mikor kell kiszállni.

Ő azonban továbbra is az oktatás mellett kötelezi el magát. "A diákokkal foglalkozni, és mellettük tanulni az élet egy fantasztikus része, de nem kívánom elkendőzni, hogy a lehetőségeimhez mérten próbálok segíteni a közügyekben is. Igyekszem segíteni megoldási javaslatokkal az Európai Unió keretein belül, főként az igazságszolgáltatással és a korrupció elleni harccal kapcsolatos reformok, a nyitott kormányzás koncepciójának elősegítése, valamint az Európai Bizottságon belül nagyon forró témák, mint például a migráció és hasonlók területén" - jegyezte meg.

Radičová szavai szerint Matovič, és mások is, akik kedvelik, folyamatosan próbálják rábírni, hogy térjen vissza a politikába.

"Mondom neki, hogy a jó emberek biztosan örülnének neki, ha visszatérne a politikába, és egyáltalán nem érdekelné őket, hogy azt mondta korábban, hogy nem tér vissza" - állította korábban Matovič .

TASR/para

Címkék: Iveta Radičová