Radványi Miklós: „A felkészülés igazi fokmérője a bajnokság lesz”

2019. március 10. - 11:23 | Sport

A hét végén rajtol el a Nyugat-szlovákiai Tipos III. liga tavaszi idénye, melynek rajtjára január közepétől a bősiek is nagy erőbedobással készültek. A felkészülésről, a keretben bekövetkezett változásokról, az elvárásokról a Duna-partiak vezetőedzőjét, Radványi Miklóst kérdeztük.

Radványi Miklós: „A felkészülés igazi fokmérője a bajnokság lesz”
Lelkes Vince illusztrációs felvétele

Mennyire elégedett a téli holt idényben elvégzett munkával?

„Ami az edzésmunkát, a fiúk hozzáállását, a körülményeket illeti elégedett vagyok. Heti egy alkalommal a bősi parkerdőben a megfelelő erőnlét megszerzésére összpontosítottunk, a labdás edzésekre, a játékszituációk begyakorlására, az előkészületi meccsekre a dunaszerdahelyi MOL Akadémián került sor. A sportkumplexum ideális körülményeket kínál az edzésmunkára. Több előkészületi mérkőzést játszottunk, zömmel erős ellenfelekkel mértük össze a tudásunkat. Ezeken alaposan feltérképeztem a játékoskeret tagjait. Természetesen főleg az erősítésként kiszemelt futballistákra összpontosítottam. Arra a kérdésre, hogy az elvégzett munka mire lesz elég, a bajnoki párharcok adnak választ. Ami engem illett, derűlátó vagyok.”

Beváltak-e az új szerzemények?

Előrebocsátom: posztokra erősítettünk. Hipp eligazolt tőlünk, Slíž Márk pedig megsérült. Ezért a rendkívül fontos kapusposzttal kezdeném. Annak ellenére, hogy komoly sérülés miatt hosszú kényszerpihenőre szorult a DAC fiatal hálóőre, Száraz, visszatérésére nálunk kerül sor. A nevezett sokszoros korosztályos válogatott, igencsak tehetséges. Fél éves vendégjátékra érkezett hozzánk. Ugyancsak hasznunkra lehet a DAC neveltje, Somogyi Barnabás. A védelem bal oldalán a rutinos Szénásinak kínálunk lehetőséget. A bal szélen a fiatal Lénárt Ádám villanthatja meg a tudását, az ellenfél térfelén, kapuja előtt pedig az agresszív felfogásban játszó Kojo Matics okozhat bonyodalmakat. Az új szerzemények a kezdőtizenegyben kaphatnak helyet.”

A csapat a tabella 7. lépcsőfokán telel, milyen helyezéssel lenne elégedett az idény végén?

„Amikor tavaly Bősre jöttem, a kiesési zónában tanyázott a kollektívánk. Az eltelt időszakban nagyot javult az együttes teljesítménye, a játék színvonala. Erős az offenzívánk. Vendégként sok pontot zsákmányoltunk. A kiegyensúlyozott mezőnyben lehetőséget látok arra, hogy néhány lépcsőfokkal feljebb kapaszkodjunk a táblázaton. Mindenképpen az élbolyban szeretnénk célba érni. A fazonra is ügyelünk, látványos játékkal igyekszünk kiszolgálni szurkolóinkat.”

ái