Radványi Miklós hazulról instruálja védenceit, de a prágai Dukla otthonában szerzett emlékezetes húsvéti kapásgólját is felelevenítette

2020. április 17. - 14:43 | Sport

Idén húsvéti ünnepkörben szünetelt a foci. A koronavírus-járvány miatt kényszerpihenőre szorult labdarúgók, edzők, tisztségviselők és szurkolók az előző évek feledhetetlen élményeinek, mérkőzéseinek, alakításainak felidézésével (is) múlatták az időt. Így volt ez a Radványi Miklós (felvételünkön) esetében is. A Fortuna Ligás Pohronie mestere, a DAC egykori gólzsákja emlékeiben lapozva az 1993. április 11-én Prágában zajló Dukla Praha–DAC (1:2) mérkőzés mozaikkockáit elemezte fiával. 

Radványi Miklós hazulról instruálja védenceit, de a prágai Dukla otthonában szerzett emlékezetes húsvéti kapásgólját is felelevenítette
Fotó: www.fkpohronie.sk  

„A Juliska-stadionban lejátszott párharcon Paľo Diňa kezdte a gólgyártást, fordulás után a 62. percben 2:0-ra növeltem a Dušan Radolský edző által irányított csapatunk előnyét. A hazaiak erejéből már csupán a becsületgólra futotta. Emlékezetes párharc volt a javából, ugyanis két kapáslövéssel vertük a patinás Duklát. Hazautazásunkat követően jó hangulatban indultunk locsolkodni” – elevenítette fel a Paraméternek az emlékezetes párharcot a sárga-kékek egykori gólerős támadója, aki később edzőként is sokat tett a dunaszerdahelyi klub sikereiért.

Több hete szünetel a bajnokság. Miként tartják magukat formában, megfelelő erőállapotban a garamszentkereszti klub játékosai?

„Napi szinten tartom segítőimmel, védenceimmel a kapcsolatot. A labdarúgók megkapták az edzéstervet, mely elsősorban a kondíció megőrzésére szolgál. Mi ugyan a labdás gyakorlatokkal megszerzett jó erőállapotra fókuszáltunk, de karantén idején módosultak a követelmények. A technika vívmányainak köszönhetően a tesztereken keresztül leolvassuk, ellenőrizzük az elvégzett munka mutatóit, a futómennyiséget. A hozzáállással korábban sem volt gond, szükséghelyzetben is elégedett vagyok a fiúk hozzáállásával. Néhányan még egy lapáttal rátesznek…

Milyen a hangulat? Egészségesek-e a kerettagok? Hol tartózkodnak a Pohronie légiósai?

Szerintem játékosaink fizikálisan, mentálisan egyaránt rendben vannak. Sérültjeink nincsenek. A légiósokkal, akik aggódnak szeretteikért, egy picit nehezebb a helyzet, de mivel élő szerződésük van, ezért nem utaztak, utazhattak haza. Nem kockáztathatjuk, hogy karanténba kerüljenek.

Járvány idején fociberkekbe is begyűrűzött a fizetéscsökkentés. Mennyivel csökkent a Pohronie futballistáinak a bére?

Természetesen bennünket is elért a fizetéscsökkentést. A klubvezetés márciusban 10, áprilisban 20 százalékkal csökkentette a játékosok bérét. Megjegyzem, klubunk anyagilag jó kondícióban van.

Az edzésterv kidolgozása, az elvégzett munka ellenőrzése, kiértékelése mellett mivel foglalkozik egy pörgéshez szokott tréner?

Több időm marad a családra. Ami pedig a megnövekedett idő szakmai részét illeti, megnéztem, kiveséztem a legutóbbi négy bajnoki meccsünket. Mindig találok új elemet, valami olyat, melyen a folytatásban javítani kívánok. Észrevételeimet a játékosokkal is megosztottam. Tanulmányozom a ránk váró ellenfelek játékstílusát, sebezhető pontjait. Legutóbb a nyitraiakra összpontosítottam.

Az optimista verzió szerint tavasszal folytatódhat a Fortuna Liga…

A sportszerűség is azt diktálja, hogy a pályán dőljön el a bajnoki cím, a kiesés sorsa. Arra számítok, hogy sikerül befejezni a bajnokságot. Télen sikerült feltölteni játékoskeretünket, jó képességű csapatunk van. Ezt szeretnénk produkciónkkal, eredményeinkkel igazolni a remélt folytatásban. Jelenleg ugyan kiesőhelyen tanyázunk, de egyértelmű célunk a bennmaradás kiharcolása.

ái