Radványi Miklós számára új kihívást tartogat az újév

2020. december 22. - 14:59 | Sport

Nem maradt sokáig csapat, szakmai munka nélkül a dunaszerdahelyi DAC egykori kiválósága, Radványi Miklós (felvételünkön), aki legutóbb az élvonalbeli Pohronie gárdájáját vezette edzőként csatába.

Radványi Miklós számára új kihívást tartogat az újév
-illusztráció- (Fotó: TASR)

A csallóközi tréner a leköszönő esztendő végén a második vonalban játszó Podbrezová klubvezetőinek felkérésére mondott igent. A korábban a DAC, a Frýdek-Mýstek, Myjava, Mezőkövesd alakulatánál (is) tevékenykedő ötvenkét éves szakember új állomáshelyén 2022 nyaráig szóló szerződést írt alá. A megállapodás szentesítésére egy héttel ezelőtt került sor. Elmondása szerint a legjobb ajánlólevél, az eddigi munkássága volt.

„Ahogy a Podbrezová vezetői is hangsúlyozták, pozitív gondolkodású, a játékosokat feltüzelni, jól felkészíteni képes trénerre volt szükségük. Bíznak bennem, ezért esett rám a választásuk. Egyébként a klubhoz új befektetők is érkeztek, akik az eddigi tulajdonossal, Soták úrral javítani kívánják a nem is olyan régen még a honi élvonalban játszó csapat eredményeit, pozícióját. Ennek érdekében egy projektet is kidolgoztak. A megkeresés, az első találkozás után néhány nap gondolkozási időt kértem, ezt követően megállapodtunk a feltételekben”

– nyilatkozta a Paraméternek szerepvállalásáról a szakvezető.

A Podbrezová csapata huszonhat ponttal a tabella negyedik helyén telel. Milyenek az elvárások? Szóba került-e az élvonalbeli tagság kivívása?

„Realisták vagyunk. Az éllovas besztercebányai Dukla kiváló játékerőt képvisel, lemaradásunk 9 pont. Amit viszont elérhetőnek tartunk, az a második hely megszerzése. Ez pedig azt jelenti, hogy osztályozót játszanánk a Fortuna Ligába való jutásért. A tisztségviselők ugyanakkor azt is elmondták, ha ez nem jönne össze jövő tavasszal, akkor a 2021/2022-es bajnoki idényre fókuszálnánk. Remélem előbb-utóbb feljutunk a felsőházba”

– fogalmazott Radványi.

Egyébként a Podbrezová kollektívája január 4-én kezdi el az öt hétre tervezett felkészülést a tavaszi idényre.

(ái)

Címkék: Radványi Miklós