Radványinak megköszönték Podbrezován

2021. május 29. - 15:34 | Sport

Radványi Miklós tavaly decemberben érkezett az ambiciózus Podbrezová csapatához. Az  érintettek a téli holt idényben ugyan a konszolidációt, a csapatépítést ragozták, de ennél jóval merészebb terveket is dédelgettek.

Radványinak megköszönték Podbrezován
Fotó: www.zpfutbal.sk

A klubvezetés, a szurkolók abban reménykedtek, hogy a tapasztalt csallóközi szakember irányításával kedvenceik már idén kiharcolják a bajnoki címet, rosszabb esetben az osztályozóra feljogosító második helyet. A Podbrezová kollektívája a tabella negyedik helyéről kezdte a tavaszi idényt. A féltávnál élen álló besztercebányai Dukla 9 ponttal előzte meg a vasgyáriakat.

A tavaszi idényben lejátszott tizennégy meccsből nyolcat megnyert, négyszer döntetlenezett, kétszer pedig vereséggel zárt, 54 ponttal a negyedik helyen ért célba a Radványi-legénység. Minden bizonnyal ezzel az egyébként jónak mondható bizonyítvánnyal nem voltak elragadtatva a klubvezetők, akik a somorjaiak elleni hazai szezonzárót (Podbrezová–Somorja 1:1) követően megköszönték az eredetileg másfél évre szerződtetett Radványi Miklós munkáját. Helyébe a cseh Roman Skuhravý került, aki legutóbb a Dukla Praha vezetőedzőjeként dolgozott. A 46 esztendős tréner néhány évvel ezelőtt a Jablonec alakulatával elhódította a labdarúgó Cseh Kupát, majd az Opava csapatát 2018-ban a cseh élvonalba vezette.

(ái)

Címkék: Radványi Miklós