Ragyogó színekben pompázik a csallóköznádasdi májusfa

2019. április 30. - 21:26 | Régió

Májusfát állítottak Csallóköznádasd községében ma délután, a helyi kultúrház udvarában.

Ragyogó színekben pompázik a csallóköznádasdi májusfa
Fotók: a szerző- További felvételekért kattints!

„Közel húsz éve már, hogy megszűnt e hagyomány a falunkban, azonban amikor megválasztottak polgármesternek, újjáélesztettük ezt a szokást. Így immár ötödik éve, hogy ismét májfa díszíti a községünket”- kezdte Bóna Zsuzsa, Csallóköznádasd polgármestere.

A borongós idő nem riasztotta el a helyieket, szép számban vettek részt az eseményen. A gyermekek örömmel szaladgáltak színes szalaggal a kezükben, melyeket mind felkötöttek a fára. Amikor már teljes díszben pompázott a májfa, a helyi önkéntes tűzoltók a tűzoltóautó és sok erős kéz segítségével felállították azt.

„Nagy öröm számomra, hogy a tűzoltóink és a lakosok is vevők erre. Amikor végéhez ér a májusi hónap, a tűzoltók kérés nélkül jönnek és elviszik innét a fát. Vízi László tűzoltóparancsnok szívén viseli a szervezet munkáját, sokat segítenek az eseményeink során”- mondta a polgármester.

Csallóköznádasdon színes, gazdag kulturális élet folyik. Bóna Zsuzsa azt vallja, most kell példát mutatni a fiataloknak. „Fontosnak tartom a példamutatást. Ha mi nem tartjuk életben a hagyományokat, szokásokat, akkor a fiatalok nem tudják hol megismerni ezeket, s elfeledkeznek róluk”- húzta alá a polgármester, majd hozzátette, ez okból ragaszkodik többek közt a harangláb működéséhez a faluban, melyet rendre egy helyi lakosuk szólaltat meg.

„Csak azt várhatjuk el az utódainktól, amit megtanítottunk nekik, amit tőlünk is láttak”- hangsúlyozta. Bóna Zsuzsa szeretné, ha a fiatalok nem költöznének el a faluból, hiszen ott is lehet pezsgő életet élni. Fontos, hogy odafigyeljünk a falu fejlesztésére- folytatta-, azonban ugyanannyira lényeges, hogy megteremtsük a kellemes légkört, a szórakozási lehetőségeket Csallóköznádasdon. A község egyik közkedvelt rendezvénye a falunap. „Nem az a célom, hogy messziről jöjjenek ide az emberek, hanem az, hogy a helyiek, a volt nádasdiak, a szomszéd falvak lakosai ellátogassanak hozzánk és jól érezzék magukat”- emelte ki Bóna Zsuzsa.

(SzC)