Rakétakísérlet Észak-Koreában, amerikai hadászati bombázók Dél-Koreában

2017. május 30. - 07:27 | Külföld

Észak-Korea kedden megerősítette a hírt, miszerint hétfőn hajnalban rakétakísérletet hajtott végre.

Rakétakísérlet Észak-Koreában, amerikai hadászati bombázók Dél-Koreában
Fotó: TASR/AP

A KCNA észak-koreai hírügynökség jelentése szerint a kommunista ország vezetője, Kim Dzsong Un maga felügyelte a "precíziós irányítórendszerű ballisztikus rakéta tesztelését", és elrendelte még erősebb stratégiai fegyverek kifejlesztését.
Un hangot adott meggyőződésének, hogy

Észak-Korea még nagyobb ugrást hajt végre afelé, hogy jókora "ajándékcsomagot küldjön a jenkiknek" megtorlásul az amerikai provokációkért.

"Ahányszor csak híre kél fényes sikereinknek, a jenkiket még inkább félelem tölti el, a dél-koreai bábhadsereg harci szelleme pedig egyre gyengül" - fogalmazott Kim Dzsung Un.

Észak-Korea hétfőn Scud típusú, rövid hatótávolságú ballisztikus rakétát bocsájtott fel, amely hat percet repült és 450 kilométert tett meg, mielőtt a Japán-tengerbe csapódott.

Dél-Koreában B-1B típusú amerikai hadászati bombázók gyakorlatoztak

Amerikai hadászati bombázók gyakorlatoztak Dél-Koreában közösen a helyi erőkkel közölték - kedden Szöulban. A manőverekben B-1B típusú harci gépek vettek részt.

Az észak-koreai média azzal vádolta az Egyesült Államokat, hogy a gépek a nukleáris bombatámadás ismereteit sajátították el.

Mún Szang Gjun, a dél-koreai védelmi tárca szóvivője azt mondta, hogy a gyakorlatot hétfőn tartották, de részletekkel nem szolgált.

(MTI)