Rakétát talált az olasz rendőrség neonáci szimpatizánsoknál

2019. július 15. - 21:59 | Külföld

Az olasz rendőrség nagy fegyvertárat talált neonáci szimpatizánsoknál, köztük egy levegő-levegő rakétát - jelentette be egy nyilatkozatban.

A rendőrség egyik elit alakulata észak-olaszországi házkutatások során találta meg az arzenált, miután nyomozást indítottak olyan személyek ellen, akik önkéntesként a kelet-ukrajnai szakadárok oldalán harcoltak. Három embert letartóztattak, köztük egy vámtisztviselőt, aki korábban megpróbált bejutni a parlamentbe egy szélsőjobboldali párt színeiben.

Az elkobzott fegyverek között volt 26 puska, 20 szurony, 306 fegyveralkatrész, köztük hangtompítók és puskatávcsövek, több mint 800 különböző kaliberű lőszer és egy francia gyártmányú, Matra típusú levegő-levegő rakéta, amelyről megállapították, hogy eredetileg a katari fegyveres erők tulajdonában volt. A rakétáról kiderült, hogy működőképes, bár robbanótöltet nem volt hozzá. A rendőrök szerint a főként Ausztriából, Németországból és az Egyesült Államokból származó fegyvereket el akarták adni. A rendőrség náci propagandaanyagot is talált.


MTI