Rakétatámadással fenyegette meg Szlovákiát az orosz állami tévében a fehérorosz propagandista

2023. február 1. - 14:58 | Belföld

Már-már az orosz média névjegyévé vált a fenyegetőzés és a félelemkeltés terjesztése, legújabban pedig Lengyelország mellett Szlovákia is célkeresztbe került. Az orosz diszkussziós műsorban elhangzott fenyegetőzésekre a szlovák rendőrség is felhívta a figyelmet.

„A NATO mellett Szlovákiát is fenyegetés érte. Fenyegetőzés és álhírterjesztés – ez az orosz propaganda módszere. Megmosolyogtató, hogy a videó gyors lefordítását és a szlovák interneten való terjesztését a Kreml-barát propaganda udvari importőre biztosította, aki valószínűleg rendkívül elégedett a tartalommal” – írta a rendőrség a közösségi oldalán.

Az ismert fehérorosz propagandista, Vagyim Gigin az orosz állami tévében vetített Egy este Vlagyimir Szolovjovval című műsorban rakétatámadással fenyegette meg Szlovákiát, amiért segítséget nyújt Ukrajnának.

„Fontos, hogy ezt ne csak mi, hanem egyébként a lengyel és szlovák polgárok is megértsék, mert Szlovákiáról nem esik sok szó. Szlovákia egy első osztályú, felülmúlhatatlan technológiai javítóműhellyé változott, amely biztosít minden szükséges szállítást Ukrajnának” – mondta Gigin, akit korábban egyébként az EU szankciós listájára helyeztek.

Hozzátette, hogy Szlovákia nemcsak javítja az ukrán haditechnikát, hanem rakétákat is gyárt a szovjet BUK légvédelmi rendszerhez, amik NATO-elektronikával vannak ellátva.

„A logika azt diktálja, hogy a háború az ő területükre is kiterjed. Legyen szó rakétatámadásokról, szabotázscsoportokról, vagy valami másról. És azzal, hogy csatlakoztak Ukrajna felfegyverezéséhez, egy egységes hadiipari egységet hoztak létre, gyakorlatilag beléptek a háborúba. Csak idő kérdése, hogy mikor válik náluk forróvá a helyzet” – fenyegetőzött Gigin.


-para-