Raklapról fillérekért: Szlovákiát veszi célba a szuperolcsó orosz szupermarket

2022. február 2. - 12:58 | Belföld

Egy kiló ételízesítő 1,35 euróért, másfél liter olasz bor valamivel több mint 3 euróért vagy egy kilogramm csokis édesség 4,90-ért? Ilyen árakat kínál az orosz Mere üzletlánc, amely Csehországban már megjelent, a legfrissebb hírek szerint pedig Szlovákiát is célba veszi.

Raklapról fillérekért: Szlovákiát veszi célba a szuperolcsó orosz szupermarket
Forrás: Supermarket Mere

A szuperolcsó szupermarketben az emberek egyenesen a raklapokról vehetik el a túlnyomóan kelet-európai gyártók áruit, általában nagyobb csomagolásban. A HN információi szerint hamarosan Szlovákiában is megnyitja boltjait az üzletlánc, amely Oroszországtól kezdve Románián át Németországig több mint háromezer bolttal rendelkezik. A vállalat egyelőre nem pontosította, hogy hány üzletet tervez Szlovákiában, illetve azt sem, hogy mikor nyithatnak meg – a tervek szerint viszont erre még idén sor kerülhet.

A HN úgy tudja, két-három boltról lehet majd szó, hiszen a kétszer nagyobb csehországi piacon is csak kettő van – Most és Příbram városában. Natalie Sinkina, a Mere üzletlánc csehországi részlegének szóvivője szerint a jövőben megközelítőleg 50 boltot terveznek nyitni Csehországban.

Ľubomír Drahovský, a T.E.R.N.O. ügynökség elemzője szerint Szlovákiában nem könnyű érvényesülni ezen a téren, ugyanis számos üzlet az árral küzd, nem a minőséggel. De mivel az orosz szupermarket is elsősorban az árakkal fogja vonzani a vásárlókat, és a felmérések szerint az emberek főként az alacsonyabb árak után mennek, a Mere sikeres lehet Szlovákiában.

A Mere választékát főként az orosz és a baltikumi térségből származó áruk alkotják, de már csak a logisztika miatt is keres helyi beszállítókat.


(hnonline.sk)

Címkék: szupermarket, Mere, orosz