Raši szerint a Fico és Kaliňák távozását követelő levél csak egy járási vezető privát véleménye

2019. május 29. - 09:33 | Belföld

Robert Fico és Robert Kaliňák lemondását követelik abban a nyílt levélben, melyet a Smer-SD egyes keleti járási szervezetének nevében küldtek el a párt elnökségének - írtuk korábban.

Raši szerint a Fico és Kaliňák távozását követelő levél csak egy járási vezető privát véleménye
Robert Kaliňák és Robert Fico (Archív felvétel)

A levélben aggodalmuknak adtak hangot amiatt, hogy a Smer szinonimája az utóbbi időben a korrupció, a tolvajlás és a maffia, egyszersmind amiatt, hogy rendre megjelennek a sajtóban olyan negatív hírek, melyeket a párt tisztviselői nem tudnak megnyugtatóan cáfolni, éppen ezért azt szeretnék, ha Fico s Kaliňák lemondana, rendkívüli pártgyűlést hívnának össze, és Peter Pellegrini jelöltetné magát a pártelnöki pozícióra. A teljes levél elolvasható a Denník N-en.

Richard Raši, a Smer kassai kerületi elnöke erre úgy reagált, hogy ez a párt kassai III. járási szervezete elnökének, és leköszönő európai parlamenti képviselőjének, Monika Smolkovának a műve, egyúttal a privát véleménye. Raši szerint Smolková ehhez megszerezte a járási tanács támogatását is.

Szavai szerint tudatában vannak a Smer csökkenő támogatottságának és keresik a megoldást. "Nem vagyunk elégedettek az EP-választás eredményével sem, és intenzíven tanácskozunk arról minden szinten, mihez kezdjünk a pártra nehezedő egyre nagyobb nyomással. Ez a vita azonban a pártra és nem a médiára tartozik" - fogalmazott.

(TASR)