Raši szerint a Smer továbbra sem fontolgatja, hogy összeállna Kotlebáékkal

2019. november 27. - 12:41 | Belföld

Tiszteletben kell tartani a parlamentáris demokráciát, jelentette ki Richard Raši (Smer-SD), a beruházásokért és digitalizálásért felelős miniszterelnök-helyettes arra a kérdésre reagálva, hogy mit gondol az 50 napos moratóriumot előíró, megvétózott jogszabály újbóli elfogadásáról. Egyben elutasította, hogy a törvényről való parlamenti szavazást összefüggésbe hozzák egy esetleges jövőbeni koalícióval.

Raši szerint a Smer továbbra sem fontolgatja, hogy összeállna Kotlebáékkal
Richard Raši (Fotó: TASR)

„Megismétlem: nem gondolom, hogy a moratórium meghosszabbítása lenne a legfontosabb dolog Szlovákiában, de parlamentáris demokráciában élünk, és ezt tiszteletben kell tartani” – jelentette ki Raši a szerdai kormányülés előtt.

A közvélemény-kutatásokra vonatkozó moratórium meghosszabbítását az ĽSNS képviselői is támogatták. Rašinak nem tetszik, hogy ebből egyesek arra következtetnek, hogy a Smer-SD Marian Kotleba pártjával akar együttműködni a választások után. „Nézetem szerint ez az összeboronálás nem fair. Vegyük észre, hogy Kotlebáék csaknem az összes szavazáson az ellenzékkel együtt voksoltak a kormányjavaslatok ellen” – mutatott rá.

Hangsúlyozta, hogy a Smer-SD még csak nem is fontolgatja az ĽSNS párttal való együttműködést. „Semmilyen kombinációban nem jelentenek számunkra alternatívát” – tette hozzá.

A kormány szerdai ülésén a főváros vezetésőivel tárgyal a Pozsonyt (Bratislava) érintő problémákról, és a metropolisznak nyújtandó anyagi segítségről.

(MTI)

Címkék: moratóriuim, LSNS, smer-sd