Raši szerint Sulík megmentheti a gasztroszektort

2022. január 16. - 17:09 | Belföld

Richard Raši parlamenti képviselő (Hlas-SD) úgy véli, hogy Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter nem a levegőbe beszélt, és pártja támogatni fogja az áfacsökkentést a gasztronómia területén.

Raši szerint Sulík megmentheti a gasztroszektort
Richard Raši (TASR)

Így reagált Sulík szavaira a vasárnapi TA3 vitaműsorban, miszerint régóta szorgalmazza az ágazat áfacsökkentését. Erről a TASR-t Patrícia Medveď Macíková, a Hlas-SD szóvivője tájékoztatta.

A párt kifogásolta Jaroslav Naď (OĽaNO) védelmi miniszter szavait az USA-val kötött védelmi megállapodás kapcsán.

„Sulík segíthet megmenteni a szlovákiai gasztroszektort”

– jelentette ki Raši. Szerinte elég, ha az SaS képviselői a parlamentben megszavazzák a Peter Pellegrini körüli képviselők javaslatát, aki arról beszél, hogy év végére öt százalékra csökkentik az áfát, 2023-tól pedig tíz százalékra. Megjegyezte, hogy a gasztroszektor a járvány által leginkább érintett ágazatok egyike.

Az USA-val kötött védelmi megállapodás kapcsán a Hlas-SD felszólította Naďot, hogy „hagyja abba a hazudozást arról, hogy a párt képviselői nem tárgyalták meg a szlovák-amerikai védelmi megállapodást ". A párt emlékeztetett arra, hogy a megállapodást nem nyújtották be a Pellegrini-kormánynak.

„Csodálom, hogy Naď miniszter munkamódszerként a hazugságot használja, és ezzel próbálja leplezni az amerikai féllel folytatott tárgyalások amatőrségét, ami Szlovákia számára kedvezőtlen megállapodást eredményez”

– mondta Peter Kmec képviselő.

Hazugságnak minősítette azt is, hogy a szerződés közvetlenül kapcsolódik a vadászrepülőgépek vásárlásához, és hasonló az USA és Magyarország közötti szerződéshez.

(čas.sk)