Rasszista drukkerei budapesti viselkedése miatt büntette meg az UEFA a Slovant!

2022. július 29. - 15:58 | Sport

Az Európai Labdarúgó Szövetség többféle büntetést is kiszabott a pozsonyi Slovanra, szurkolóinak a Fradi elleni budapesti Bajnokok Ligája-selejtezőjén tanúsított magatartásuk maitt.

Rasszista drukkerei budapesti viselkedése miatt büntette meg az UEFA a Slovant!
Fotó: TASR

A Slovan ugyan Budapesten a Groupama Arénában 2:1-re győzni tudott, a szerdai visszavágón már a zöld-fehérek győztek Pozsonyban 4:1-re. A Slovan így kiesett Bajnokok Ligájából és az Olympiakosz Pireusz várja az Európa Ligában.

Ha ez nem lenne elég, az UEFA a szurkolói rasszista viselkedése miatt még meg is büntette a Slovant. Egyrészt 40 ezer euró büntetést kell kifizetnie, valamint részben le kell zárnia a stadiont a legközelebbi hazai európai kupameccsén, ami történetesen éppen az Olympiakosz elleni selejtező lesz augusztus 11-én. Ez a részbeni lezárás azt jelenti, hogy a teljes C szektorba nem engedhet be nézőket. Ebben a szektorban pedig ki kell feszíteniük egy óriási transzparenst #NoToRacism (nem a rasszizmusra) felirattal.

Kaptak egy további, feltételes büntetést, egy mérkőzésre nem árulhatnak belépőket hazai szurkolóiknak, amennyiben az elkövetkező két évben hasonló magatartást tanúsítanak a drukkereik. Emellett 25 ezer eurót kell fizetniük, amiért a szurkolóik különböző tárgyakat hajigáltak a pályára az inkriminált budapesti odavágón, és 13 ezret, amiért pirotechnikai eszközöket is használtak.

A Ferencváros szurkolóival (a képen), illetve a visszavágóval kapcsolatban egyelőre nem közölt döntést az UEFA.

A Slovan augusztus 4-én játssza az EL-selejtezőjét Görögországban, egy héttel később pedig Pozsonyban. Ha innen továbbjut, akkor az EL csoportkörébe kerül, ha pedig nem, akkor az Európai Konferencia Ligában folytatja.

(Šport.sk/parameter)

Címkék: Slovan, Fradi, Slovan-Fradi, UEFA