Rasszista húrokat pengetnek a smeresek, a rendőrség már vizsgálja böfögésüket

2019. december 9. - 11:05 | Belföld

A rendőrség már vizsgálja jópár smeres képviselő megnyilatkozását, akik szinte kórusban jelentették ki, egyetértenek pártfőnökük azon megnyilvánulásával, ami miatt a bűnüldöző szervek meggyanúsították Robert Ficót.

Rasszista húrokat pengetnek a smeresek, a rendőrség már vizsgálja böfögésüket
Fotó: tasr

Ahogy arról beszámoltunk, a legerősebb kormánypárt, a Smer képviselői a múlt héten nyilánosan kiálltak vezérük, Fico mellett, annak meggyanúsításával szemben. Mint ismeretes, a rendőrség a múlt héten eljárást indított Ficóval szemben, a Smer elnökének azon kijelentéseivel összefüggésben, melyekkel Milan Mazurek (ĽSNS) volt képviselő elítélésére reagált. A parlamentből kipenderített Mazurek ellen a Frontinus rádióban 2016 októberében elmondott, roma etnikumot sértő, rasszista jellegű kijelentései miatt emeltek vádat.

Fico a közösségi oldalán korábban közzétett videóban kijelentette: Mazurek csak azt mondta ki, amit csaknem az egész nemzet gondol. Hozzátette: a bűnüldöző szervek és a bíróságok gyakran a média nyomására hoznak döntéseket, nem pedig a tényleges bizonyítékok alapján. A múlt héten a smeres honatyák egy népes csapata testületileg állt ki a vérnyomásával küszködő pártfőnökük mellett.

A kormánypárt politikusainak kijelentésével már foglalkozik a rendőrség, és az elemzés végeztével hoz döntés az esetleges további lépésekről - nyilatkozta a hatóság illetékese.

Fico pénteken újból megosztotta a korábbi posztját, mert szerinte a meggyanúsítása csak egy mediális színjáték.

tasr/para