Ravasz Ábel furcsának tartja Menyhárt József döntését

A Híd alelnöke maximálisan furcsának jellemzi a helyzetet, ami szerinte „nem segít abban, hogy megteremtődjön a magyar egység a jövőben”.

Ravasz Ábel furcsának tartja Menyhárt József döntését
Fotó: TASR

„Pedig az MKP elnöke megtehette volna a gesztust, és támogathatta volna az egyetlen releváns magyar jelöltet” – hangsúlyozta a romaügyi kormánybiztos.

 A parlamenten kívüli párt Ravasz szerint „erős magyar érdekképviseletről beszél, miközben a jelöltje nem egy magyar javára lép vissza”.

„Míg Bugár Béla magyar ügyeket képvisel, addig Robert Mistrík ilyen jellegű, a közösségünk irányában tanúsított érdeklődése még nem ismert” – tette hozzá a Híd alelnöke.

Mint ismert, az MKP elnökjelöltje, Menyhárt József kedden délután bejelentette, visszalép az elnökjelöltségtől az ellenzék által támogatott jelölt, Robert Mistrík javára.

„Az utóbbi hetekben tanúi lehettünk egyes köztársaságielnök-jelöltek különféle nyilatkozatainak visszalépésükről. A tettek embere akarok lenni, ezért nem magyarázkodom, nem ígérgetek, hanem azzal az információval állok önök elé, hogy a mai napon visszalépek államfői jelöltségemtől a legerősebb jobboldali demokratikus jelölt, Robert Mistrík javára” – jelentette ki a sajtótájékoztatón Menyhárt.


(sp)