Ravasz Ábel is sajnálatosnak nevezte Danko "cigányozását"

2019. január 28. - 12:53 | Belföld

Andrej Danko, a parlament és az SNS elnöke vasárnap a TA3 vitaműsorában beszélt többek között a kisdoktorijának utózöngéiről is, ahol képtelen volt türtőztetni magát, és cigányocskázott egy jókorát. A romaügyi kormánybiztos nem ereszthette el ezt a füle mellett.

Ravasz Ábel is sajnálatosnak nevezte Danko "cigányozását"
Ravasz Ábel (archív felvétel)

Danko az említett műsorban azt nyilatkozta, hogy:

„A doktori címet legális úton kaptam és legálisan is használom”, hozzátéve, nem engedi, hogy „holmi SaS-es cigányocska kezdegessen vele”, utalva ezáltal az SaS képviselőjére, Lucia Ďuriš-Nicholsonovára.

Erre a cselekményre reagált hétfőn megkeresésünkre Ravasz Ábel (Híd) romaügyi kormánybiztos:

"Az, hogy a parlament elnöke a parlament alelnökét ilyen megszólítással illette, semmiképpen nincs rendben. Nagyon sajnálatosnak tartom, hogy a közbeszédbe ismét bekerült egy ilyen mondat. Mindenkinek érzékelnie kellene a saját személyes felelősségét a közbeszéd alakításában, különösen a közszereplőknek" - közölte.

Hozzátette, meglepte viszont Nicholsonová reakciója,

"aki a "cigánočka" kifejezést személyes sértésként érzékelte. Ahogy az is, amilyen szalagcímek születtek az eset után. Az egész ügy vesztesei nem a politikusok, hanem azok a polgárok, akiknek ezt az egészet végig kell néznie és hallgatnia."

Ravasz a Facebookon is hasonló szellemben reagált:

Nicholsonová azért némileg poénra is vette a történetet:

Aztán emlékeztette Dankót a saját szavaira:

(sárp/parameter)