Ravasz Ábelt választották a Híd új alelnökének

A közgyűlés résztvevői Ravasz Ábelt, a jelenlegi romaügyi kormánybiztost alelnöknek választották.

Ravasz Ábelt választották a Híd új alelnökének
Paraméter-felvétel

Bugár Béla, a Híd elnöke a IX. közgyűlés befejezését követően tartott sajtótájékoztatón kiemelte a párt a szlovák politikai színtéren játszott szerepének fontosságát.

"A Híd továbbra is stabil közép-jobb polgári párt lesz. Ez a tény különösen a szlovák parlamentbe került extrémistákkal, valamint a populista pártok és politikusok számának megnövekedésével kapcsolatban fontos"- jelentette ki Bugár Béla, miközben a Hidat ezek ellensúlyának nevezte.

A legutóbbi közgyűlés óta eltelt két évet a párt képviselői a politikai célok és a program teljesítésének aspektusából értékelték.

"Meggyőződésem, hogy sikerünk egyik feltétele, hogy valóra váltsuk programunk prioritásait, amelyek nagy részét sikerült a kormányprogram részévé tenni, de nem akarunk megelégedni csak ezzel az alappal, de tovább is akarunk lépni"- nyilatkozta Bugár.

A közgyűlés a pártszervek üresen maradt helyeinek betöltésével is foglalkozott, a megüresedett alelnöki pozícióra Bugár Béla Ravasz Ábelt javasolta, aki a párt kisebbségvédelmi és a polgári társadalom fejlődéséért felelős politikai kabinetet vezeti.

"Logikus lépés volt, hogy a megüresedett pozícióra éppen Ravasz Ábelt javasoltam, aki átfogó módon foglalkozik a polgári társadalom és a kisebbségek kérdéseivel"- indokolta meg választását a párt elnöke.

A hírről Rigó Konrád is beszámolt közösségi oldalán.

Véleménye szerint a Híd teret biztosít a fiataloknak is. "Azok, akiket kormányzati posztokra juttatunk, bebizonyították, hogy képesek ellátni a feladatot. Ezzel is meg akarjuk mutatni azt, hogy ennek a pártnak sok fiatal, perspektívával rendelkező képviselője, tehát jövője van"- tette hozzá Bugár.

A közgyűlés az elnökség tagjává választotta Tóth Mariánt, Tardoskedd fiatal polgármesterét, és Nagy Lászlót, a tornaljai helyi hivatal elöljáróját. Az Országos Tanács tagjainak választották Somogyi Lászlót, Agócs Tamást, Kertész Istvánt, Lakatos Elemért és Monika Seďovát.

"Így is bizonyítani akarjuk, hogy számunkra fontosak a régiók, ahogy az is, hogy úgymond első kézből legyenek információink. Meggyőződésünk, hogy Szlovákia csak akkor lehet sikeres, ha sikeresek lesznek régiói, és a régiókban élő emberek"- tette hozzá végül Bugár Béla.


-para-