RAZZIA: Lecsukták a Hells Angels 56 tagját

Portugáliában a rendőrség őrizetbe vette szerdán a Hells Angels (Pokol Angyalai) nevű motorosbanda 56 tagját; a nagyszabású akció célja az volt, hogy felszámolják ezt "az erőszakos bűnszervezetet" még a jövő hét végére a dél-portugáliai Faro városba tervezett motorostalálkozó előtt.

RAZZIA: Lecsukták a Hells Angels 56 tagját
Fotó: AP/TASR

Az őrizetbe vett 30 és 50 év közötti férfiakat egyebek között gyilkossági kísérlettel, súlyos testi sértéssel, zsarolással, valamint drog- és fegyverkereskedelemmel gyanúsítják - közölte a rendőrség. A most elfogottak között van négy német és egy finn állampolgár is, és a portugál hatóságok nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki több olyan gyanúsított ellen, aki Portugáliában lakik, de jelenleg külföldön tartózkodik. 

A több mint 400 nyomozó részvételével végrehajtott rendőrségi művelet során országszerte mintegy 80 házkutatást tartottak. Az akció előzménye, hogy márciusban a Hells Angels csaknem száz tagja rátámadt egy rivális csoport tagjaira Lisszabon külvárosában. A rendőrség azért lendült akcióba a motorosbanda ellen ezen a héten, hogy elejét vegye "egy újabb konfrontációnak" a július 19. és 22. között Faróban tartandó motorostalálkozón.

A Hells Angels motorosbandát 1948-ban alapították az Egyesült Államokban, tagjaik Harley-Davidson motorral járnak és bőrruházatot viselnek. A szervezet ma nagyjából 50 országban van jelen, és több ezer tagja van.

(MTI)