Rég áhított gyalogosátkelőt létesítenek a Family Center és a Max között Dunaszerdahelyen

2020. augusztus 11. - 16:17 | Régió

A legutóbbi képviselő-testületi ülésen elfogadtak egy bérleti szerződésről szóló javaslatot, melynek a város üzleti zónájában lévő Family Center és Max üzletközpontok közt megépítendő járda is részét képezte.

Rég áhított gyalogosátkelőt létesítenek a Family Center és a Max között Dunaszerdahelyen
Fotó: Paraméter

A két üzletközpont között egyébként ma is létezik gyalogosátkelő, de azok másik végében, melyen keresztül a Max parkolóházához lehet eljutni. Sokan viszont a rövidebb utat választják.

"A szándékunk az volna, hogy a lakosok biztonságosan átkelhessenek a bevásárlóközpontok között, ugyanis nem egyszer a négysávos úton futnak át az emberek" - fejtette ki ezzel kapcsolatosan Hájos Zoltán polgármester.

A járda a Family Center felől a Galántai út mentén meglévő járdától indulna, és a körforgalomnál lévő szigeteken folytatódna, majd a Max főbejáratához az üzletközpont előtt lévő benzinkút melletti zöld sávon érne el.

Az utóbb említett szakasz miatt van szükség bérleti szerződésére, ugyanis a járda utolsó szakasza alatti telek magántulajdonban, a benzinkút üzemeltetőjének birtokában van. A város a beterjesztett szerződés szerint szimbolikus áron, évi 1 euróért venné bérbe a járda kiépítéséhez szükséges 85 négyzetméteres területet.

Ehhez van szükség ahhoz, hogy a város végül saját költségén ki tudja építeni a járdát magánterületen.

(SzT)