Rég emelkedtek ilyen mértékben a bérek Nagyszombat megyében

2018. január 17. - 14:04 | Belföld

2010 óta nem emelkedtek ilyen mértékben a bérek az országban.

Az ország valamennyi régiójában öt százalék feletti volt a béremelkedés 2017-ben. Ezen belül is Nagyszombat (8,30 százalék) és Nyitra megyében (8,50 százalék) emelkedtek legnagyobb mértékben a fizetések,

míg az országos átlagos béremelkedés 6,6 százalékos volt.


Forrás: platy.sk

A Platy.sk portál elemzéséből kiderül, a tavalyi átlagfizetés elérte a bruttó 980 eurót, ez pedig 60 euróval több, mint egy évvel ezelőtt. Ez az összeg nem tartalmazza a jutalmakat és a kiegészítéseket. A felmérésből ugyanakkor az is kiderült, hogy az alkalmazottak legalább 10 százaléka tavaly bruttó 561 eurónál is kevesebbet keresett. A lakosság szintén 10 százaléka keres bruttó 1567 eurónál nagyobb összeget.

A regionális különbségek továbbra is fennmaradtak a megyék szintjén. Még mindig Pozsonyban és környékén lehet a legjobban keresni, ez azonban nem jelenti azt, hogy továbbra is nagy mértékben emelkedtek a bérek a fővárosban. Tavaly ugyanis Pozsony megyében emelkedtek a legkisebb mértékben a fizetések, egészen pontosan átlagon aluli 5,10 százalékkal.


Forrás: platy.sk

Pozsony megyében az átlagfizetés még így is eléri a bruttó 1336 eurót. A rangsor második helyén Kassa megye áll havi 982 eurós átlagfizetéssel, míg harmadik helyen Nagyszombat megye 981 euróval.