Régi csaták hőseinek jubileumi focitornája Ekecsen

Ekecsen jeles jubileumához érkezett a labdarúgás, 90 évvel ezelőtt alakult meg a helybeli sportszervezet.

Régi csaták hőseinek jubileumi focitornája Ekecsen

A jubileum tiszteletére szombaton, június 16-án ünnepi focitorna zajlik a község futballpályáján, melyen négy öregfiúk alkotta együttes méri össze a tudását. Ami a csapatokat illeti, bajnokcsapatok, a Ferencváros és a Slovan Bratislava, a csehszlovák és szlovák kupa győztes-DAC és az Ekecs-Apácaszakállas alakulata csatázik a trófeáért. A közönségvonzó rendezvényen temérdek egykori válogatott, a Bajnokok Ligájában is szóhoz jutott, világbajnokságon, kontinensviadalon is megfordult, országos bajnoki címmel, kupagyőzelemmel büszkélkedő futballistát láthatnak újra akcióban a legnépszerűbb sportág hívei.

Kedvcsinálónak néhány név a sztárlistából. A Zöld Sasokat edzőként Nyilasi Tibor és Ebedli Zoltán küldi csatába. A játéktéren olyan kiválóságokat láthatunk zöld-fehér szerelésben, mint például Lipcsei Péter, Mátyus János, Telek András, Vincze Ottó, Dragóner Attila, Horváth Ferenc, Wukovics László. Ugyancsak megvillantják tudásukat a pozsonyi Slovan egykori ászai, köztük Ivan Hrdlička, Ladislav Pecko, Jaroslav Timko, Samuel Slovák, Miloš Glonek Miroslav Hirko, Vladimír Kinder. DAC-mezben Simon Gyula, Stanislav Lieskovský, Ján Kapko, Szaban Tibor, Németh Krisztián, Balla Béla is pályára lép a látványosnak ígérkező rendezvényen, melyről természetesen a házigazdák kollektívája sem hiányozhat.

A jubileumi focigála délelőtt 10 órakor a Kölyökkupa párharcaival veszi kezdetét. Fél kettőkor az ünnepélyes megnyitó zajlik, majd a két órától a nagy érdeklődéssel várt párharcokra kerül sor, méghozzá rövidített játékidőben. Az első mérkőzésen a Ferencváros a vendéglátókkal méri össze a tudását, majd a DAC-Slovan örökrangadóra kerül sor. Az összecsapások győztesei a döntőben, vesztesei pedig a harmadik helyért játszanak. Az ünnepélyes eredményhirdetést este fél hétkor tervezik. Természetesen ételről, italról a rendezőség gondoskodik, tombolahúzás is lesz. A belépőjegy ára két euró.

ái