Régi fotókat szeretne nézegetni? Elég ha végigsétál Somorja utcáin! 

2019. október 7. - 13:06 | Kultúra

Ugyanis október 12-től kiállítóteremmé válnak a város utcái. A somorjai Szinghoffer Gábor pár évvel ezelőtt csupán saját szórakoztatására kezdte gyűjteni a régi fotókat szülővárosáról.

Régi fotókat szeretne nézegetni? Elég ha végigsétál Somorja utcáin! 

Mára már több ezer darab fotó található gyűjteményében. Vannak 100 éves képei, a két világháború közöttiek és a háború utáni évekből is. Szóval, Somorja történelme fotókon megtalálható Gábor gyűjteményében. De nemcsak magának tartogatja ezeket a mára műkincsé vált darabokat!

Immár negyedik alkalommal rendez régi somorjai fotókból kiállítást. Csak a mostani egy picit más lesz! Egy picit rendhagyó. Azt vette ugyanis a fejébe, hogy szabadtéri fotókiállítást szervez. 30 db nagyméretű vízhatlan képet állít fel Somorja Főtéren és környékén. A téma ismét a régmúlt, az “akkor és most”. Hogyan rakták le a kórház alapkövét? Hogyan épült a templom? Mennyien voltak kinn a Fő utcán, amikor bejöttek a magyarok? Milyen boltok voltak 70 évvel ezelőtt Somorján? A kiállításon mindez kiderül. Láthatjuk majd, hogy egy-egy épület milyen nagy változáson ment keresztül az évek során. A kilállítás megnyitója október 12-én 16.00-kor lesz Somorja Főterén, ahol látható lesz Duducz Erika Somorjai történetek c. rövid riportfilmje. Az Akkor és most szabadtéri fotókiállítás nem jöhetett volna létre a Kisebbségi Kultúrális Alap és Czucz István támogatása nélkül.

(-)