A régiófejlesztés lesz a Hlas-SD programjának fő eleme

2023. március 17. - 18:49 | Belföld

A régiófejlesztés lesz a Hlas-SD programjának fő eleme, tervet készít a felzárkóztatásra, amellyel három kormányzati ciklus alatt felszámolná a régiók közti különbségeket. Erről Peter Pellegrini pártelnök beszélt a Hlas-SD pénteki, besztercebányai országos kongresszusa után.

A régiófejlesztés lesz a Hlas-SD programjának fő eleme
Fotó: TASR

„Senki sem szenvedhet hátrányt amiatt Szlovákiában, hogy nem a fővárosban született, hanem az ország más régiójában. Minden állampolgárt a születésétől kezdve azonos hozzáállás és egyforma szolgáltatások illetnek meg”

– jelentette ki Pellegrini.

A kongresszuson részt vettek a párt tavaly megválasztott megyei és helyi önkormányzati képviselői, és határozatot fogadtak el arról, hogy ha a Hlas-SD kormányra kerül, partnerként fogja kezelni az önkormányzatokat, és a decentralizációra, a szolidaritásra és a szubszidiaritás elvére építi politikáját.

A Hlas-SD kormányra kerülését követően az összes járásban kihelyezett kormányülést tartana, a négyéves ciklus alatt kettőt.

„A kormányzás első két évében felkeresnénk minden járást és döntenénk a szükséges befektetésekről és a problémák kezeléséről, majd két évvel később mindenhova visszatérnénk, hogy ellenőrizzük, mit teljesítettek”

– tette hozzá Pellegrini.

A kongresszuson jelentette be Michal Kaliňák, a Szlovákiai Városok és Falvak Társulásának (ZMOS) központi irodavezetője és szóvivője, hogy belép a Hlas-SD-be, a ZMOS-ból március végén távozik.

TASR

Címkék: Hlas-SD