A RegioJet vonatokat indít Rijekába, Splitbe és Zágrábba is

2021. április 22. - 17:20 | Belföld

A RegioJet közlekedési társaság nyáron ismét indít vonatjáratokat Pozsonyból a horvátországi Rijekába, Splitbe és Zágrábba is. A vonatokhoz igazított autóbuszjáratok le fogják fedni az egész adriai partvidéket. Erről Aleš Ondrůj, a RegioJet szóvivője tájékoztatott, hozzátéve: a Horvátországba induló vonatok iránt a tavalyi évhez hasonlóan idén is nagy az érdeklődés.

A RegioJet vonatokat indít Rijekába, Splitbe és Zágrábba is
TASR

A szóvivő elmondása szerint Rijeka, Split és Gračac állomásokról minden jelentősebb tengerparti üdülőhelyre indul majd buszjárat, az idei évtől már a montenegrói Kotorba és a boszniai Neumba is.

A menetrend hasonlóképpen alakul majd, mint 2020-ban. Pozsonyból az esti órákban indul majd a vonat, amely Rijekába másnap kora délelőtt, Splitbe pedig kora délután érkezik meg. Splitből Pozsonyba délután indul majd a RegioJet szerelvénye, amely estére ér Rijekába, másnap reggelre pedig a szlovák fővárosba, innen pedig Brünnbe és Prágába robog majd tovább.

Júniusban és szeptemberben heti három alkalommal közlekedik majd a RegioJet horvátországi járata. Pozsonyból pénteken, vasárnap és kedden indul majd az Adria felé, vissza pedig szombaton, hétfőn és szerdán. Júliusban és augusztusban naponta fog közlekedni mindkét irányban. A RegioJet nyáron egy teljesen új, közvetlen vonatjáratot is indít Zágrábba.

TASR