Rejtély övezte egy 43 éves férfi halálát, végül kiderült, mi is történt vele

2023. március 13. - 09:58 | Régió

Szombaton este egy vasúti átjáróhoz riasztották a rendőröket Smižanyban (Iglói járás), miután bejelentés érkezett arról, hogy egy személyt láttak a síneken feküdni. A rendőrök igyekeztek meggátolni a tragédiát, de nem jártak sikerrel, a férfi már akkor halott volt, amikor elindultak. Minden jel arra mutatott, hogy az illetőt vonat gázolta el, csakhogy akkortájt egy sem állt a közelben – írja a noviny.sk.

Rejtély övezte egy 43 éves férfi halálát, végül kiderült, mi is történt vele
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

A vasúti átjárón áthaladó gyalogosok figyeltek fel a sínek között heverő férfire, azt viszont nem sejtették, hogy az illető még életben van-e. A helyszínre kiérkező mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani, a jelek szerint vonattal való ütközés során szenvedett végzetes sérüléseket.

A rendőrség kiderítette, hogy egy 43 éves férfiről van szó, aki a közeli romatelepen élt. Hozzátartozói sem tudják elképzelni, hogy mi történhetett a vonatmegállónál, ugyanis egy órával azelőtt, hogy holtan találták meg, még együtt kávéztak. Senki sem tudja, hová tarthatott, a helyiek szerint pedig vonat sem állt meg ott akkoriban.

Később a rendőrök kiderítették, hogy a férfit egy tehervonat gázolta el, amely Igló felé haladt. A mozdonyvezető állítólag csak egy tompa koppanást hallott, de mivel semmit sem látott a síneken, folytatta útját. A mozdonyvezető szervezetében nem állapítottak meg alkoholt, a halál pontos okának kiderítése érdekében boncolást rendeltek el.

A hozzátartozók kizárják annak lehetőségét, hogy a férfi öngyilkosságot követett volna el. A rendőrség vizsgálja az eset körülményeit.


(noviny.sk)