Rejtélyes autós üldözés előzhette meg a dunaszerdahelyi fiatal halálát Alsószelinél!

2023. január 11. - 14:39 | Régió

A Paraméter több, egymástól független forrásból is úgy értesült, hogy a múlt hét hétfőn késő este Felső- és Alsószeli között történt tragikus karambol nem egyszerű baleset volt. Felszínre kerültek olyan információk, miszerint az áldozatnak, a 20 éves dunaszerdahelyi S. Dávidnak köze lehetett egy dunaszerdahelyi régióbeli bűnbandához és a szomszéd járásbeli riválisok csalták el Felsőszelibe, majd üldözőbe vették, és rá is segítettek, hogy Audijával lerepüljön az útról.

Rejtélyes autós üldözés előzhette meg a dunaszerdahelyi fiatal halálát Alsószelinél!
Tűzoltósági felvétel a baleset helyszínéről

Az első hírek egy héttel ezelőtt még arról szóltak, hogy az Audi A6-os nagy sebességgel lesodródott az útról, majd egy a fának csapódott, és tulajdonképpen a felismerhetetlenségig szétroncsolódott. Az autóba beszorult sofőrt a helyszínre kiérkező galántai tűzoltók szabadították ki a roncsok közül, az életét azonban már nem tudták megmenteni. A rendőrség elsőre azt közölte, hogy a balesetet nagy valószínűséggel az okozta, hogy a sofőr nem az időjárási és útviszonyoknak megfelelően vezetett, vagyis túl gyorsan hajtott.

Csakhogy másnap született egy feljelentés a nagyszombati rendőrkapitányságon, miszerint nem baleset történt, hanem egy emberölésről, emberölési kísérletről volt szó. Az autót a 20 éves S. Dávid vezette, mellette ült barátnője, a 26 éves Iveta, akivel sikerült kapcsolatba lépnünk, és megerősítette, hogy valóban ő tette a feljelentést, mégpedig az alapján, amit átélt.

"Dávidot felhívta egy haverja, hogy baj van, ezért mentünk Szelibe. Valahol Felsőszeli előtt jártunk, amikor villogni és dudálni kezdett ránk egy autó mögöttünk. Először nem álltunk meg, mert nem ismertük az autót, de végül mégis" - mesélte. Hozzátette, hogy a másik sofőr egy bizonyos Samuel J. volt, aki a környéken ismert figurának számít a rendőrök előtt.

A fiatal hölgy szavai szerint agresszívan viselkedett S. Dáviddal, számonkért rajta valamilyen katalizátorokat, de mikor ő is kiszállt, a fickó meglepődött, hogy más is ült a kocsiban. Míg meghátrált, Iveta elmondása szerint Dávid megragadta airsoft fegyverét, majd visszaültek a kocsiba és elhajtottak. Eközben koccantak Samuel J. kocsijával, aki pedig utánuk eredt.

Ezután a hölgy által elmondottak szerint Felsőszeliben, a templom közelében még egyszer blokkolták az útjukat, szemből, két másik kocsival. Emlékei szerint kb. 5-en szállhattak ki belőlük, köztük volt Samuel J. apja is, majd ütni kezdték az autójukat. Egy újabb koccanás árán sikerült innen is kereket oldaniuk, majd a falu vége felé vették az irányt, ott pedig Alsószeli irányába fordultak.

"200-zal mehettünk, jöttek utánunk. Dávid kitette a négyes indexet, hogy jelezze, megállna, de láttuk, hogy belénk akarnak hajtani. Az első kanyaron még sikerült átmennünk, a másik előtt viszont hátulról belénk jöttek és lelöktek az útról. Én kirepültem az ablakon. Odamentem az autóhoz, azt hiszem, még lélegzett, de nem tudtam kinyitni az ajtaját. Kiabáltam, hogy segítsenek, mert ők is megálltak és kiszálltak az autójukból, de csak azt kiabálták vissza, hogy dögöljünk meg, megérdemeljük - húzta alá, kiemelve, hogy még telefonnal is rögzítették az autóban haldokló fiatalt. A felvétel már állítólag a rendőrséghez is eljutott.

Két másik férfi érkezett nem sokkal később szemből, akik megálltak, és ők hívták ki végül a mentőket. Az üldözők állítólag röviddel a rendőrök érkezése után távoztak.

Tisztázatlan az események háttere, illetve az is, hogy mi lehetett az üldözés valódi indítéka. Különböző forrásokból olyan információkhoz jutottunk, miszerint S. Dávid egy, a járásban különféle betöréseket, lopásokat és csalásokat elkövető bandával állhatott kapcsolatban, ami megmagyarázná, miért vették üldözőbe a szomszédos járásban a helyi rosszfiúk.

Érdeklődtünk a rendőrségnél, Zlatica Antalová kerületi rendőrszóvivő megerősítette a feljelentés tényét, egyebet viszont a nyomozás érdekeire hivatkozva nem árult el. "A baleset kivizsgálását a galántai rendőrség vizsgálótisztje vette át, aki elvégzi a szükséges műveleteket, hogy az ügy minden részletére fény derüljön. A baleset pontos körülményeit továbbra is vizsgáljuk, tekintettel a feljelentésben közöltekre is" - húzta alá.

Felmerült egyébként az is, hogy az üldözöttek a tragédia előtt Galántán követtek el betörést, és a sértett vette őket üldözőbe, ám ezt a rendőrszóvivő cáfolta azzal, hogy közölte, az újévben a baleset napjáig még nem jelentettek betörést a városban.

(parameter)