Rejtélyes bejelentéssel indult a nagyszabású akció az R7-esnél Sárosfán

2019. január 19. - 11:24 | Régió

Sárosfa község a Facebook-oldalán tette közzé, hogy csütörtökön 14.59-kor milyen bejelentés érkezett a tűzoltókhoz.

Rejtélyes bejelentéssel indult a nagyszabású akció az R7-esnél Sárosfán
Fotó: Paraméter

"Bizonyos szakaszon nem lehet a autókat bestartolni, az ott tartózkodó személyek pedig egészségügyi gondokról számoltak be (orrvérzés, vér a székletben)"

- ez állt a bejelentésben, amelyről az építkezéstől mindössze 200 méterre fekvő település vezetése érdeklődött a járási tűzoltókapitányságnál. A bejelentés után, amelyet a Markíza információi szerint az építésvezető tett, mentők, tűzoltók és rendőrök lepték el a környéket.

"A Tűzoltóság vizsgálati csoportja nem észlelt veszélyes anyagot az építkezésen. A bejelentőkkel történt találkozás után megtudták tőlük, hogy nincsenek sérüléseik vagy egészségügyi gondjaik. A felderítő csoport nem bukkant veszélyes anyag jelenlétére azután sem, hogy visszatértek a dekontaminációs sátorba. A helyszínre a Nyitrai Kémiai Ellenőrző Laboratórium munkatársai is megérkeztek, akik vegyvédelmi felszerelésben kiterjedt méréseket végeztek, negatív eredménnyel (a mérések vége 19:13)" - áll a továbbiakban a község közleményében.

Közölték továbbá azt is, hogy a három fiatal, aki Sárosfáról került kórházba a bevetéssel egyidejűleg, megbetegedése a dunaszerdahelyi kórház üzemeltetője szerint nem függ össze a sárosfai eseményekkel. A fiatalok egyike mesélt nekünk a történtekről.

(parameter)