Rejtett kincseink nyomában az Idegenforgalmi világnapon

2016. október 4. - 14:42 | Régió

A Hidaskürti Magán Szakközépiskola nagymegyeri részlege immár hagyományt teremtve 5. alkalommal ünnepelte meg az Idegenforgalmi világnapot.

Rejtett kincseink nyomában az Idegenforgalmi világnapon

A jeles nap alkalmából 2016. szeptember 27-én előadással egybekötött idegenforgalmi napot tartottak az iskolában. A jelenlévő diákok előadásokat hallgathattak meg idegenforgalmi témákban. Elsőként Renács Szilvia a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. pozsonyi irodájának vezetője mutatta be az ügynökség tevékenységét és Magyarország idegenforgalmi kínálatát, majd Csölle Viola a Green Tour utazási iroda vezetője az utazási irodák működését vázolta fel.

A jó hangulat egyre fokozódott, hiszen az előadást követően a „Hegymánia” kvízjátékra kerül sor, melynek keretében a diákok az egyes hegyek neveit párosították össze a megfelelő országgal. A játékos turisztikai vetélkedő után folytatásként „Rejtett kincseink nyomában”- címmel szakmai előadásokat mutattak be a Hidaskürti Magán Szakközépiskola hidaskürti és nagymegyeri részlegének diákjai, illetve a bátorkeszi Magán Szakközépiskola tanulói. A diákok nagy izgalommal várták az eredményhirdetést, hisz a nyertes csapatok értékes díjakat vehettek át a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. felajánlásának köszönhetően.

A résztvevő hat csapat közül senki sem távozott üres kézzel, a versenyzők ajándékcsomagokat, ajándékutalványokat vettek át, belépőjegyeket a Csodák palotájába, illetve az ott lévő „szabadulószobába”, valamint a Sobri Jóska élményparkba. A nézőként jelenlévő diákok között, akik egy kérdőívet töltöttek ki az utazási szokásaikat illetően, is számos ajándéktárgy gazdára talált a sorsolást követően.

(PhDr. Seregi Eszter)