Rejtett nagymegyeri tehetségek

2019. május 19. - 09:41 | Kultúra

A nagymegyeri Pro Megere Polgári Társulás által szervezett Rejtett tehetségek, köztünk élnek című kiállítás megnyitójára május 17-én, pénteken délután került sor a helyi művelődési központban.

Rejtett nagymegyeri tehetségek
Fotók: Cséfalvay Á. András- További felvételekért kattints!

Az eseményt Reichel Evelin hegedűjátékkal, Zakál Gyula versfelolvasással tette még szebbé. A kiállítást Mikóczy Dénes, a polgári társulás elnöke nyitotta meg ünnepi beszédével. „E kiállítás szükségességét az is bizonyítja, hogy milyen szép számú érdeklődőt vonzott az esemény. Az ilyen értékeket nem szabad elrejteni, ellenkezőleg, nyilvánosságra kell hozni őket. Nagy öröm számomra, hogy létrejöhetett ez a kiállítás és, hogy bemutathatjuk a négy kiállítót és alkotásaikat. E tárlat az életről, a jövőről, az alkotásról és az emberről szól, miközben a múlt értékeit őrzi és összeköti azt a mindennapokkal. A jövőről szól, mert akár a lelkükben, akár a valóságukban is fiatal, de mindenképp fiatalos alkotók munkái láthatók, hiszen aki a jelennek alkot, annak szelleme örökké fiatal marad. A múltat képviselik a népművészet fellelhető és alkalmazott elemei, amelyek megtalálhatók a legmodernebb absztrakt alkotásokban ugyanúgy, mint az itt kiállított munkákban is”- hangzottak el szavai.

A kiállításon olyan nagymegyeri emberek munkáit tekinthetik meg az érdeklődők, akikről eddig talán csak a közvetlen környezetük tudta, milyen nagy tehetséggel rendelkeznek.

A helyi kultúrház Földes Reichel Mária, Hanka Elsíková és Torma Ibolya festményeinek, valamint Wagner Alexandra kerámiáinak ad otthont.

A kiállítás május 31-ig tekinthető meg.

SzC