Rekord mennyiségű drogot foglalt le a rendőrség

2019. június 7. - 07:03 | Külföld

Csaknem 1,6 tonna metamfetamint foglalt le az ausztrál rendőrség Melbourne-ben. Ekkora fogásra még sosem volt példa – jelentették be az ausztrál hatóságok pénteken.

Rekord mennyiségű drogot foglalt le a rendőrség
Fotó: WTHR

A kábítószert légmentesen lezárt csomagokban fedezték fel, hangszórókba rejtve, melyek egy Bangkokban feladott konténerben érkeztek az országba. 1596 kilogramm metamfetamint és 37 kilogramm heroint foglaltak le. A drog feketepiaci értékét 1,2 milliárd ausztrál dollárra becsülik a hatóságok.

„Ez a valaha volt legnagyobb metfogás az országban, és azt bizonyítja, milyen arcátlanul vakmerőek azok, akik ezzel üzletelnek”

- fogalmazott Craig Palmer, az ausztrál határőrség regionális vezetője. Kiemelte, ez a fogás teszi ki az elmúlt csaknem egy évben lefoglalt összes kábítószer 13 százalékát.

Áprilisban Szingapúrban feladott hűtőszekrényekből került elő mintegy fél tonna metamfetamin. Az ausztrál hatóságok korábban arra figyelmeztettek, hogy az országban járványszerűen terjed a kábítószer-használat, és „kielégíthetetlen a kereslet” az illegális tudatmódosítók iránt.

MTI