REKORD: Országszerte csaknem kétezer helyre riasztották a mentőket szilveszterkor!

2019. január 2. - 10:34 | Belföld

Rekordot döntött az országos mentőszolgálat: korábban nem riasztották még a mentőket ennyi helyre az országban szilveszterkor.

REKORD: Országszerte csaknem kétezer helyre riasztották a mentőket szilveszterkor!
Fotó: TASR - illusztráció

Alena Krčová országos mentőszolgálati szóvivő tájékoztatása szerint országszerte csaknem 1950 helyre riasztották a mentőszolgálatot szilveszterkor és az új év első óráiban. Egy évvel ezelőtt ilyenkor 933 riasztásuk volt.

A szóvivő elmondta, a mentőkre leggyakrabban légzési nehézségek, hasfájás, illetve esés következtében történt sérülés miatt volt szükség. 101 pácienshez alkoholmérgezés miatt hívtak mentőt, ebből egy esetben kiskorú személyt kellett ellátniuk: „Egy 17 éves nyitrai lányt kórházba kellett szállítani” – tette hozzá a szóvivő.

A legtöbb súlyosan ittas személyt az Eperjesi kerületben kellett ellátniuk – összesen 24-et –, míg a legkevesebbet Nagyszombat és Nyitra megyében – itt 7-7 páciens szenvedett alkoholmérgezést.

A tűzijáték következtében országszerte 36 sérülthez riasztották a mentőket, ebből kilenc esetben gyereket kellett ellátniuk.

„Ebben az esetben szerencsére nem voltak súlyos következményekkel járó sérülések. A legtöbb páciensnek a keze, illetve az ujja sérült meg, néhányan égési sérüléseket, illetve látás- és hallássérülést szenvedtek” – mondta a szóvivő.

Országos viszonylatban a legtöbb páciens az Eperjesi kerületben szorult ellátásra – szám szerint 309-en. A legkevesebb sérült (167) Nagyszombat megyében volt.


(TASR)

Címkék: mentők, szilveszter, újév