Rekordbevétellel kezdődött a Bosszúállók: Végjáték forgalmazása az észak-amerikai mozikban

2019. április 26. - 18:46 | Kultúra

Rekordbevétellel, 60 millió dolláros jegyeladással kezdődött meg csütörtökön a Bosszúállók: Végjáték című Marvel-szuperhősfilm forgalmazása az észak-amerikai mozikban - jelentette be a produkciót gyártó Walt Disney filmvállalat.

A Marvel-film megdöntötte a korábbi nyitóesti rekordot, amelyet a 2015-ben bemutatott Star Wars - Az ébredő erő című film tartott 57 millió dollárral.

A Bosszúállók: Végjátékban, amely 22 Marvel-szuperhősfilm végére tesz pontot, a közönség olyan közkedvelt hősökkel találkozhat, mint Vasember, Thor és Fekete özvegy. A film a tavaly bemutatott Bosszúállók: Végtelen háború történetét folytatja, amelynek végén számos Marvel-hős vált porrá. A Végjátékban a túlélők a szupergonosz Thanos életére törnek. Főszereplői között vannak Robert Downey Jr., Chris Hemsworth és Scarlett Johansson.

A Bosszúállók: Végjáték a premier után ragyogó kritikákat kapott: a véleményeket összegző Rotten Tomatoes honlapon 97 százalékos a pozitív tetszési indexe. A film Kínában is rekordbevétellel, 523 millió jüannal nyitott.

Kritikánk:

Bosszúállók: Végjáték – Bárcsak sosem érne véget!


MTI