Rekordbevétellel nyitott a Bosszúállók legújabb része a jegypénztáraknál

Minden idők legnagyobb bevételével mutatkozott be az észak-amerikai és a globális piacon a Bosszúállók legújabb része a hét végén. 

A Disney stúdió filmjére az amerikai és a kanadai jegypénztáraknál 250 millió dollár értékben váltottak jegyet a nézők. Ez minden idők legsikeresebb nyitó hétvégéje az észak-amerikai piacon. Eddig a Star Wars: Ébredő erő tartotta a rekordot 248 millió dollárral.

A Bosszúállók: Végtelen háború a globális piacon 380 millió dollárt fialt, így a szuperhős-produkció elérte a 630 dolláros bevételt, leszorítva az első helyről a Halálos iramban nyolcadik részét, amely 2017 óta 542 millió dollárral tartotta a globális nyitó hétvégi rekordot a comScore piackutató összesítése szerint.

A Bosszúállók: Végtelen háborúban Vasember, Amerikai Kapitány, Thor és a szuperhős-csapat további tagjai egy Thanos nevű titántól próbálják megmenteni a világot. 

A bevételi lista második helyén az Emily Blunt és John Krasinski főszereplésével készült horrorfilm zárt az észak-amerikai piacon. A Hang nélkül 11 millió dollárt keresett a pénztáraknál. A harmadik pedig Amy Schumer vígjátéka, a Túl szexi lány lett nyolcmillió dollárral. Az egy héttel ezelőtti kilencedik helyről az ötödikre jött fel a Fekete Párduc. A Marvel-istálló filmjének bevétele világszerte 1,3 milliárd dollárnál jár, és ezzel bekerült minden idők tíz legjobban teljesítő filmjei közé.

MTI/para