Rekordmennyiségű koronavírus-fertőzöttet diagnosztizáltak pénteken - jóval 500 feletti a pozitív tesztek száma

2020. szeptember 26. - 10:17 | Belföld

Pénteken Szlovákiában 552 személynek lett pozitív a koronavírus-tesztje.

Rekordmennyiségű koronavírus-fertőzöttet diagnosztizáltak pénteken - jóval 500 feletti a pozitív tesztek száma
-illusztráció- (Fotó: TASR)

A laboratóriumokban összesen 6483 tesztet végeztek - tájékoztatott az egészségügyi minisztérium.

A Pozsonyi járásban 80, a Privigyei járásban 46, az Érsekújvári járásban 40, a Tvrdošíni járásban 30, a Kassai jérésban 24, a Nyitrai járásban 21, a Bardejovi járásban 20, a Komáromi járásban 19, a Námestovói járásban 18, a Nagyszombati járásban 17, a Sobrancei járásban 16, az Iglói járásban 15, a Stará Ľubovňa-i járásban 14, a Poprádi járásban 12, az Eperjesi járásban 9, a Trencséni kárásban 9, a Liptószentmiklósi járásban 8, a Szenci járásban szintén 8 , a Sninai járásban 8, az Alsókubíni járásban 7, a Svidníki járásban szintén 7, a Garamszentkereszti járásban 7, a Besztercebányai járásban 6, a Malackai járásban szintém 6, a Nagymihályi járásban, a Nagytapolcsányi járásban, a szintén 6, a Vágújhelyi és a Stropkovi járásban 5 fertőzöttet diagnosztizáltak. Négy koronavírus-tesztnek pozitív lett az eredménye a Galántai, a Partizánskei és a Nagykürtösi járásban, a Dunaszerdahelyi járásban három újabb koronavírus-fertőzöttet találtak, ahogy a Selmecbányai, a Galgóci, a Humennéi, az Ilavai, a Kassai, a Túrcszentmártoni, a Bazini a Rozsnyói és a Trebišovi járásban is. Két koronavírus-fertőzöttet találtak a Bánovce nad Bebravou-i (Báni), a Csacaim a Gelnicai, a Lévai, a Lőcsei, a Pőstyéni, a Púchovi, a Revúcai, a Skalicai, a Vágsellyei és a Zólyomi járásban. A Gyetvai, a Krupinai, a Kysucké Nové Mesto-i, a Losonci, a Medzilaborcei, a Myjavai, a Szabinovi és Senicai járásban egy személynek lett pozitív a koronavírus-tesztje.

185 személy fekszik kórházban, igazolt fertőzése 157 páciensnek van. Intenzív osztályon 16-an fekszenek, 14 személy van lélegeztetőgépre kapcsolva.

A járvány kezdete óta összesen 440 331 tesztet végeztek el a laboratóriumokban. Az aktív koronavírusos esetek száma 4098.

TASR/para

Címkék: koronavírus