Rekordnyereséggel zárta a tavalyi évet a Liverpool

2019. február 8. - 18:58 | Sport

Rekordot jelentő 125 millió fontos adózás előtti nyereséggel zárta az elmúlt pénzügyi évet az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő és tavaly Bajnokok Ligája-döntős FC Liverpool.

A klub pénteki közlése szerint az adózás előtti nyereség több mint háromszorosára nőtt, mivel az ezt megelőző esztendőben az összeg 40 millió font volt az egyesületnél.

A Pool sokat profitált abból, hogy a csapat BL-döntőt játszhatott a végül győztes Real Madriddal, és ugyancsak jelentős mértékben járult hozzá a nagy növekedéshez a brazil Philippe Coutinho januári eladása az FC Barcelonának 142 millió fontért.

A Mersey-parti egyesület teljes pénzügyi forgalma 90 millió fonttal 455 millió fontra nőtt úgy, hogy 190 millió fontot költött az első csapat megerősítésére. Mohamed Salah, Virgil van Dijk, Andy Robertson, Dominic Solanke és Alex Oxlade-Chamberlain is a szóban forgó pénzügyi időszakban érkezett az együtteshez, amely aztán még megszerezte Naby Keitát, Fabinhót, Alisson Beckert és Xherdan Shaqirit is.

A Vörösök legutóbb 29 éve, 1990-ben nyertek angol bajnoki címet, most 25 forduló után másodikok a Premier League-ben a hozzájuk hasonlóan 62 pontos, címvédő Manchester City mögött, amely egy mérkőzéssel többet játszott.

A Liverpool a Deloitte könyvvizsgáló cég által készített és januárban nyilvánosságra hozott "pénzligában" két helyet javítva feljött a hetedik helyre. A jelentés a világ futballklubjait a bevételeik alapján rangsorolta.

MTI

Címkék: Liverpool, bevétel