Rekordokat dönt a nagymegyeri fürdő

2020. február 17. - 18:59 | Régió

Az egészéves nyitvatartással rendelkező nagymegyeri THERMAL CORVINUS termál- és élményfürdő látogatottsága 2019-ben mintegy 10-százalékos növekedést ért el. A legutóbbi medencekomplexum-átadás következtében jelentősen megnőtt hitelterhek ellenére a fürdő új vezetősége stabilizálta a városi tulajdonban levő vállalat pénzügyi hátterét.

Rekordokat dönt a nagymegyeri fürdő
Fotó: Cséfalvay Á. András

A mintegy 60 ezres látogatottság-emelkedés a 8900 lélekszámú dél-szlovákiai kisváros fürdője számára 2019-ben összesen 714 ezer regisztrált belépővendéget hozott. A vendégek száma mind a főszezonban, mind pedig az azt megelőző időszakban növekedést ért el. A Termál s.r.o. aktuális eredményei a pénzügyi mutatók terén is elmozdulást mutatnak: az éves forgalom elérte az 5,5 millió eurót – az előző évhez képest ez egymillió eurós növekedést jelent.

A 100%-os városi tulajdonban levő vállalat előző vezetésének kevésbé megfontolt és nagyfokú hitelterhelést magával vonó döntéseinek következményei ellenére a Križan Tibor mérnök ügyvezető által irányított menedzsment 2019 januárjától példaértékű ésszerűséget és hatékonyságot mutat a vállalat gazdálkodása terén.  A fürdő vagyonával való célirányos és megfontolt gazdálkodásában Nagymegyer város képviselő-testületének is teljeskörű támogatását élvezi.

A fürdő folyamatosan jelentős és látványos beruházásokkal fejleszt. 2019-ben a média és a nyilvánosság jelenlétében 3 attraktív medence ünnepélyes átadására került sor: a nyár óta impozáns hullámmedencével, négyszintes ugrómedencével, valamint barlanggal összekötött sodrófolyóval és sprayparkkal gazdagodott kínálata. Az új medencekomplexum jelentős hitelterhet rótt a fürdőre, ill. többek között annak készpénzállományára, a vezetés Križan Tibor mérnök ésszerű és gazdaságos ügyvezetése mellett mégis stabilizálni tudta a Termál s.r.o. pénzforgalmát: az előző időszakhoz képest a készpénzállomány 700.000 euróval nőtt.

A 2018. évi vezetőváltáskor az új menedzsmentet a nagyfokú készpénzállomány-hiánnyal való szembesülés mellett halaszthatatlan operatív döntések várták, hiszen az előző időszakban figyelmen kívül hagyták a létfontosságú technológiai berendezések karbantartását, amelyre maga a hitelező pénzintézet is rávilágított. A nagymegyeri termálfürdő utóbbi években tapasztalható, egyre nagyobb népszerűsége további, kevésbé látványos, de a fürdő hatékony és zavartalan működése szempontjából elengedhetetlen beruházásokat igényel. Az elkövetkező időszak a halaszthatatlan technológiai megoldásokon túl a beruházások modern mosdók kiépítését teszi szükségessé, folyamatosan cserélik az öltözőszekrényeket, egyúttal küszöbön áll a belépőcsarnok funkcionalitásának újragondolása, mint ahogy a személyzet adekvát munkakörülményeinek kialakításának szükségessége is. A tervek szerint online belépők vásárlására és nyomtatására alkalmas terminál kerül kialakításra, amelytől a fürdő a legfrekventáltabb nyári napokban a vendégek gyorsabb beléptetését reméli.

A gazdasági és a technológiai háttér stabilizálása mellett a vállalatvezetés célja operatívan reagálni a klimatikus változásokra. A napos és meleg napok növekedése a nagymegyeri fürdővezetőséget arra sarkallja, hogy az egészéves nyitvatartású fürdőben a 2020. évi főszezont már húsvétkor megnyissa. A tervek szerint és az időjárás függvényében a kültéri attrakciók (új medencekomplexum, csúszdapark stb.) megnyitása így már áprilisra várható. A nagymegyeri THERMAL CORVINUS menedzsmentjének ambíciója Szlovákia egyik legnépszerűbb fürdőjének maradni a gazdaságosság és pénzügyi stabilitás megtartása mellett, hogy a nagymegyeri fürdő a továbbiakban is szlovákiai, cseh-, lengyel- és magyarországi vendégek százezreit szólítsa meg, valamint az egész régió számára megélhetést biztosítson.
 

(-)