Rekordösszegért kelt el a Fortuna Liga mérkőzéseinek közvetítési joga – mutatjuk, honnan nézhetjük a meccseket az elkövetkező három évben

2021. április 15. - 11:57 | Sport

A Ligás Klubok Uniója (ÚLK) szerződést kötött új stratégiai partnerével, a Markíza csoporttal, amely az elkövetkező három évre megszerezte a Fortuna Liga mérkőzéseinek közvetítési jogát.

Rekordösszegért kelt el a Fortuna Liga mérkőzéseinek közvetítési joga – mutatjuk, honnan nézhetjük a meccseket az elkövetkező három évben
Fotó: Markíza.sk

„A stratégiai együttműködés megkötése minden szlovákiai futballrajongó számára jó hír. A Markíza megbízható partner, és nagyon várjuk a közös munkát. A szlovákiai futball iránti érdeklődés kiemelkedő, én pedig szeretném megköszönni a jelenlegi tv-partnereknek az együttműködést az elmúlt három évet illetően” – nyilatkozta Ivan Kozák, az ÚLK elnöke.

A Markíza 2021 júliusától 2024 júniusáig az aktuális szezon mind a 192 mérkőzését sugározza majd a VOYO nevű streaming-szolgáltatásán. Emellett hetente két kiválasztott meccset adnak majd a Dajto, illetve a Nova Sport csatornáján.

„Örülünk, hogy a Ligás Klubok Uniójával együttműködve hozzájárulhatunk a szlovákiai futball fejlesztéséhez a mérkőzések élő közvetítésével és a terjedelmes stúdióháttérrel” – mondta Matthias Settele, a Markíza csoport vezérigazgatója.

A közvetítési jogok rekordösszegért keltek el, de hogy ez pontosan mit is jelent, nem tisztázták. Az ÚLK a következő szezon kezdése előtt ad ki részletesebb tájékoztatást a televíziós közvetítésekkel és a partnerséggel kapcsolatban. Jelenleg az RTVS és az Orange Šport közvetíti az élvonalbeli mérkőzéseket, míg a fortunaliga.tv streaming-szolgáltatásán az összes mérkőzésbe betekintést nyerhetnek a szurkolók.


(tvnoviny.sk)