Rekordrészvétel a környezetvédelmi minisztérium nyílt napján

2018. május 14. - 12:33 | Belföld

Ismét megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt a környezetvédelmi minisztérium - tájékoztatta a Paramétert a tárca sajtóosztálya. A nyílt napon közel ötezren keresték fel a tárca Štúr téri székházát.

Rekordrészvétel a környezetvédelmi minisztérium nyílt napján
Fotók: Környezetvédelmi minisztérium

Szórakozás és tanulás, így lehet összefoglalni a gazdag programot, melyet a minisztérium háttérintézményeivel közösen készített elő kicsiknek és nagyoknak. A látogatók megnézhették a miniszter irodáját, Thomas Puskailer fellépését és sétahajózhattak a Dunán.

„Mindannyiunkat örömmel tölt el, hogy az emberek egyre kevésbé közömbösek környezetük iránt. Tájékozódnak az állapotáról, érdeklődnek iránta, nagyon jó, hogy ez a terület is az érdeklődés központjába kerül“

- mondta Sólymos László környezetvédelmi miniszter, aki nagyra értékelte, hogy gyermekes családok is ellátogattak a rendezvényre.

A legkisebbek nem tudtak ellenállni az úgrálóvárnak vagy annak, hogy a mentőszolgálat járműivel fotózkodjanak. A minisztérium háttérintézményeinek sátrainál az érdeklődők hasznos információkhoz juthattak az időjárásról vagy az állatok életéről. Nagy volt a nyüzsgés a Bajmóci Nemzeti Állatkert és a Szlovák Környezetvédelmi Ügynökség standjánál is. Nem szorult háttérbe a tárca hatáskörébe tartozó többi szervezet sem, az érdeklődők mamutfogat tanulmányozhattak és értékes nyeremények reményében megforgathatták a szerencsekereket is.

A programot Mici és Mňau interaktív színháza, az óriások cirkusza és Talostan mágus műsora tette teljessé.

(para)