Remegő kezűeknek készült az új csodakamera

2015. október 12. - 17:59 | Tech

A DJI Osmo segítségével olyan minőségű felvételeket készíthet bárki, mint amilyenekre eddig csak a profik voltak képesek - írja a 24.hu.

Remegő kezűeknek készült az új csodakamera

A DJI neve eddig elsősorban a drónok iránt fokozott érdeklődést mutatók számára csengett ismerősen, most azonban egy vadonatúj termékkategóriát indított az elmúlt időkben komoly hírnévre szert tett vállalat. A DJI Osmo egy kényelmes fogást biztosító fogantyúra szerelt, elképesztő módon stabilizált kamera, mely garantálja, hogy még a legvadabb akcióvideóink sem fognak remegni.

Az elsősorban kézben tartásra kitalált, de természetesen akár biciklikormányra és sok egyéb helyre is felapplikálható újdonság segítségével nemcsak a videózás, hanem a fotózás is sokkal egyszerűbbé válhat. Jó példa erre, hogy a gyártó szerint az Osmóval még akkor is tűéles, bemozdulás nélküli fényképek készíthetők, ha a zársebesség 2 másodpercre van beállítva. Magyarul a legtöbb esetben nyugodtan el lehet felejteni a méretes és nehézkes állványok használatát, ezenkívül pedig a rendkívül fejlett 360 fokos panorámakép készítési lehetőség mellett sem mehetünk el szó nélkül. A fényérzékenység ISO100 és ISO3200 között állítható, a gyújtótávolság 20 milliméteres, a látószög pedig 94 fokos.

A fogantyúra egy mobiltartót is fel lehet szerelni, és az ebbe helyezett okostelefonunk kijelzőjén láthatjuk a kamera által látott élőképet, és természetesen innen kezelhetjük is a fénylesőt. A DJI Osmo háromféle kivitelben készül, melyek közös vonása a háromdimenziós stabilizás és az Ultra HD 4K videófelvevő. Az X3-as modellben egy 12 megapixeles és 1/2,3 colos Sony Exmor R képérzékelő található, az X5-ben és az X5R-ben pedig egy 16 megapixeles és 4/3-os szenzor rejtőzik – utóbbi modell egyediségét a RAW támogatás adja. A Wi-Fi kompatibilis és 1 órás üzemidejű, 12 megapixeles DJI Osmo ára 749 euró.

24.hu

Címkék: kamera, remegés