Remek programokkal készül a Kuttyomfitty Társulat Ekecsen!

2021. szeptember 9. - 16:57 | Régió

A Kuttyomfitty Társulat idén ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját. A társulat az elmúlt 10 évben 12 országban több mint 1700 alkalommal lépett közönség elé és 14 műsort mutatott be, melyeket a mai napig repertoáron tartanak. Az elmúlt tíz évet szeptember 10-én ünneplik, amit két nap múlva egy csodás Meseudvar fog követni.

Remek programokkal készül a Kuttyomfitty Társulat Ekecsen!
Fotó: Kuttyomfitty Társulat

Tizedik születésnapjukat szeptember 10-én (péntek) egyebek mellett egy új bemutatóval ünneplik. 18 órai kezdettel az ekecsi kultúrházban nézhetjük meg a Háry, a 70kedő obsitos című előadást. Ezután egy társulattörténeti kiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők, melyben közreműködik Németh Dénes és zenekara. Este nyolc órakor pedig kezdetét veszi a szülinapi buli! Az ekecsi kultúrház szabadtéri színpadán és környékén lehet majd ünnepelni. A remek hangulatról Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák fognak gondoskodni.

A Kuttyomfitty Társulat 10 éves szülinapi bemutatójára a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Miután alaposan megünnepeltük a társulat születésnapját, szeptember 12-én (vasárnap) megnyitja kapuit a II. Kuttyomfitty Meseudvar. Az esemény helyszínéül ismételten az ekecsi kultúrház és annak környéke szolgál majd.

Délelőtt 10 órától lehet regisztrálni, majd 11 órakor sor kerül a hivatalos megnyitóra. 11:15-kor pedig már kezdetét is veszi a szórakozás, a móka és kacagás!

Íme, a Meseudvar részletes programja:
11:15 – Mesevarázs Bábszínház
13:00 – Kuttyomfitty Társulat: Az elvarázsolt királykisasszony
14:00 – Garagulya Gólyalábas Kompánia: Betyárparádé
15:00 – Badin Ádám Meseszínháza: Juhafia Jankó
16:00 – Boka Gábor Színház: János Vitéz
17:00 – Árgyélus Meseszínház: Angyalbárányok
18:00 – Korpás Éva és zenekara: A pozsonyi sétatéren

Ezen túl az egész nap folyamán a kézműveskedni vágyók rendelkezésére áll majd a Motolla Kézműves Műhely. Rozkoš Pista elhozza fajátékait, a pixBOX pedig készen áll, hogy élményfényképeket készítsen. Természetes étel és ital is kapható lesz a helyszínen.

„Piknikezz a Meseudvarban, hozzál magaddal plédet, vagy egyéb ülőalkalmatosságot és érezd magad otthon!“

– buzdítja vendégeit a Kuttyomfitty.

Mindkét rendezvény a hatályos járványügyi előírások betartása mellett valósul meg.

A Kuttyomfitty Társulat 10 éves turnéját a Kisebbségi Kulturális Alap támogatja.

(SzC)